tirsdag 19. juni 2012

You can't buy happiness?

Det er selvsagt sant at man ikke kan kjøpe lykke her i livet.
Man kan ikke forvente å bli lykkelig når man har mye penger, og det er ikke alltid de med mest penger som er mest lykkelige. Så hvorfor da ønske seg gjeldsfrihet, sparepenger og økonomikontroll? Hvis man ikke blir lykkeligere av det?

Det er kanskje viktig å innse at hvis man ikke er lykkelig så ligger ikke grunnen utelukkende i økonomiske problemer. Det er kanskje lett å tro når alt føles vanskelig og pengene ikke strekker til.

Man kan filosofere mye over dette, og det burde man selvsagt!
Jeg tror at selv om økonomisk frihet alene ikke er veien til et lykkelig liv, så kan det være en betydelig bidragsyter. Jeg tror at økonomisk frihet medfører en muligheter som igjen øker sannsynligheten for at man kan oppleve å bli lykkeligere. Det medfører muligheten for å styre livet slik en vil og gjøre de prioriteringer man måtte ønske. Om det så er å reise verden rundt, være hjemmeværende med barna, gjøre risikable investeringer for moro, fordi man har råd til et evt tap, flytte til et sted man alltid har drømt om, ta opp en utdanning eller en karrierretning man gjerne skulle gjort tidligere, utvikle sin egen hobby til en buisness selv om det kan bety noen år med liten eller ingen inntekt... Eksemplene er utallige. Alle har vi vel en drøm om hva vi ville gjort hvis vi vant X antall millioner i Lotto?! Hva er din drøm? Hva ville du gjort annerledes hvis du var helt gjeldsfri og hadde hele lønnen din til disposjosjon hver måned allerede nå? Tenk på hva det kunne betydd for deg og de du er glade i...

Det er mye større sannsynlighet for å nå dette målet ved å ta kontroll over egen inntekt enn ved å levere inn lotto hver lørdag!

Så nei, man blir ikke nødvendigvis mer lykkelig av økonomisk frihet.
Men jeg tror bieffektene av denne friheten kan gjøre deg lykkeligere.

Money can't buy happiness - but they sure help!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.