tirsdag 29. oktober 2013

Bryllupsbudsjett

Vi er i bryllupsmodus - nå er det veldig nær å være bare 3 måneder igjen!
Dette tar selvsagt mye av fokuset mitt for tiden.

Her kommer dermed bryllupsbudsjettet.
Kanskje burde jeg ikke publisere dette, for dette er ikke økonomisk fornuftig! Bare så det er sagt med en gang. Det eneste fornuftige her er at vi sparer opp penger og bruker penger vi har. Bryllupet har tilslutt fått høy prioritet hos oss, også økonomisk, noe som virkelig ikke er fornuftig. Å bruke så mye penger på en hendelse kan virke rimelig idiotisk. Samtidig er det en viktig hendelse <3 Men pengene hadde gjort seg minst like godt nedbetalt på boliglånet, helt klart. Sett med økonomiske øyne. 

Men - jeg får hoppe i det, ærlighet varer lengst heter det? Alternativet er å legge ned bloggen frem til februar og late som om dette aldri skjedde? Nei, det er ikke et alternativ ;) Så her er bryllupsbudsjettet - slik det ser ut i dag.


*Regnskap: hittil brukte penger, invitasjonsbeløpet er endelig.
Jeg vet, jeg vet, det skal liksom være spikret og fastsatt. Men for å være helt ærlig så er det ikke det, men det er helt klart en nokså stram rettesnor. For øyeblikket ligger vi 10 000 over det vi i utgangspunktet hadde sett for oss (100 000 kr), og jeg frykter at det kan bli verre, hehe. Ved behov for nedskjæringer er det bryllupsreisen som reduseres, der er det litt å gå på. Vi har helt klart et øvre tak også, som er noe høyere enn dette. Grensen går ved å røre andre sparepenger. Dvs, ingen bufferkontoer/andre sparekontoer skal røres for å betale for bryllup. Dette skal betales av det vi har spart hittil, samt overskudd fra lønninger fram til bryllupet.

Det er flere ting her som er litt uvanlig kanskje. For det første at brudgommen insisterer på å ha like høyt budsjett for bekledning som bruden. Som om en dress koster like mye som en brudekjole? Vel vel, vi har vært gjennom diskusjonen og det endte slik. Har alltids et håp om at i alle fall brudgommen bruker litt mindre enn budsjettert, samtidig har jeg også oppdaget at skikkelig fancy dress koster overraskende mye. Jaja.

Bruden reiser til Polen på outlet-shopping, med den store fordelen av å ha en tollgrense på 6000 kroner å forholde seg til. Dermed blir det både tur og antrekk innenfor budsjettert ramme.

Lokale og middag er den dyreste løsningen som eksisterer antagelig, å feire på et hotell med restaurant. Samtidig var det aldri noen tvil hos oss at vi vil ha middagen der, så regningen må vi bare ta. Det ville vært billigere å leie lokale, catering og å skaffe drikkevarene selv. Men da jeg begynte å inkludere leie av servitører ble det allikevel ikke den helt store forskjellen. Da vil jeg heller komme til dekket og pyntet bord.

Hotellrommene er også en litt uvanlig post antagelig. Vanligvis overlater man overnatting til gjestene selv å bestemme, men dette er igjen et kompromiss mellom min kjære og meg selv. Han ville gjerne spandere overnatting på alle gjestene (!). Jeg holdt fast på at det i Norge er helt vanlig at gjestene betaler dette selv. I hans hjemland er det uhørt å la gjestene betale for overnattingen. Dermed møtes kulturene på midten, og vi tar halve regningen på hotellrommene, for å kunne tilby gjestene en veldig god pris på overnattingen. Føles forsåvidt hyggelig, og øker også sjansen for at flere tar seg råd til å overnatte på dette stedet som i utgangspunktet har nokså stive rom-priser fordi det er et historisk anlegg.

Fotograf har jeg allerede skrevet om: Jakten på en bryllupsfotograf. Fotografen er booket og klar.

Ehm...invitasjonsposten kan man si at ikke gikk helt som planlagt. Planen var nesten gratis - resultatet ble et helt annet. Må vel fortelle den historien etterhvert.

Bryllupsreise kan som nevnt gjøres billigere ved behov. Men vi har også lyst på en spennende og fin ferietur, så jeg håper jo at pengene strekker til noe morsomt også på reisefronten. Men vi har et rimelig, veldig moro og spennende, alternativ også. Så det skal nok bli bra uansett! Innrømmer bare at jeg gjerne skulle hatt skikkelig badevann - i februar. Og da må vi nok øst- eller vestover. Den som følger med får se hvor vi havner!

Da sitter jeg klar for moralprekener om hvor galt dette er.
*stålsetter seg*

3 kommentarer:

  1. Synes det ser ut som et veldig fornuftig bryllupsbudsjett jeg! Kommer jo an på antall gjester også. Stor forskjell på 50 og 100 inviterte ;)

    SvarSlett
  2. Fysj!! Sløsing på høyt gir :D

    SvarSlett
  3. Du bommet litt på invitasjon-posten ser jeg :) Var det en sammenheng av frimerker og dyre invitasjonskort? Du har forresten fått publisitet her: http://www.finanssans.no/10-okonomiblogger/ - Håper det gir deg flere faste lesere!

    SvarSlett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.