fredag 4. oktober 2013

Fredagskveld og blogglesing

Det har kommet til noen nye blogger i bloggrullen min :)
To nye norske, ikke helt ulike min egen vil jeg si, men som begge på en fin måte forteller om hvordan de nå står midt oppi suppa og hva de gjør for å ro i land. På en måte den delen av bloggen min som mangler, da jeg startet skrivingen et stykke inn i jobben min med å ordne opp og få bedre økonomi. Dermed er disse to et godt tilskudd! Sjekk ut Fra kikerotte til Onkel Skrue og Sparepiken!

Spesielt førstnevnte imponerer meg, både i skrivingen og ikke minst handlingen. Der går det fra konvoluttskrekk til god gjeldsforhandler på utrolig kort tid, noe som er artig å lese! Ikke minst viser dette at det er mulig å gjøre avtaler med kreditorer selv, og at man kommer utrolig langt med å ta den telefonen! Inspirerende!

Jeg var aldri i den situasjonen at jeg hadde så mye gjeld at inntekten ikke strakk til, så det er fint å få inn noen som skriver om hvordan de jobber med den situasjonen. Selv oppdaget jeg at det ikke var inntekten det sto på, men hvordan jeg brukte den på all mulig tull og luksus, og på betaling av gamle kreditter.

Sist la jeg også til Mr. Money Mustache, som vel må sies å være i andre enden av prosessen. En pensjonert* fyr i 30-årene, som har funnet ut at man kan leve et ganske godt liv på avkastning av sparepenger og litt leieinntekt, bare forbruket holdes lavt nok. Det er helt sikkert også mulig i Norge, for det er faktisk utgiftsnivået som mye avgjør hvor mye man må tjene for å leve greit. Men klart - for sånne som meg, og for kirkerotter og sparepiker, så er veien til de nødvendige oppsparte midlene fortsatt ganske lang. Men det er langt fra uoppnåelig!

God lesing :)

*pensjonert, ikke som å ha sluttet med alt som heter jobbing nødvendigvis, men å gå over til å jobbe når man vil, med det man vil og hvis man vil. Noe jeg ser for meg at jeg antagelig vil, men tenk deg friheten det innebærer å ikke måtte ha den lønna inn hver måned...!

3 kommentarer:

 1. Hei hei

  Takk for besøket, så koselig :) Bufferen skal garantert bli større, 3000 er sparemålet for i år ;) Det er ikke så lett å spare når man ikke har så mye å spare med, burde nok bare gitt beskjed til samtlige familiemedlemmer om at det i år ikke vil komme noe særlig med gave, men det klarer jeg ikke. Jeg føler det ville forsterket følelsen jeg har av å være litt stusselig ;) Jeg trenger å føle meg litt som "alle" andre, hvis du skjønner hva jeg mener :) I år har jeg ikke vært bevisst på bufferen før de to siste mnd faktisk, nå går jeg inn i 2014 med buffer i tankene for nedbetalingen går nå bare av seg selv.

  Jeg har lest bloggen din mye og funnet inspirasjon, tusen takk for at du skriver :)

  SvarSlett
 2. Jeg har funnet masse inspirasjon på bloggen din!
  Det er spennende å se hvor mye folk greier å spare opp på kort tid. Jeg er som du jo har lest langt nede i "gjørma", men jeg håper en dag at jeg kan være godt i gang med sparing og at gjelden min blir lettere å håndtere.

  Takk for at jeg får lov å være med i blogg-rollen din!

  SvarSlett
 3. Det skal bli spennende å følge deg på veien videre, Kirkerotta, Så håper jeg du ender opp som en noe mindre grisk Onkel Skrue!. :)

  SvarSlett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.