tirsdag 1. april 2014

Kvartalsstatus 1. april 2014

Da er årets tre første måneder unnagjort, og det er på tide å oppsummere ny status. Slik ser det ut nå:Det går fremover sakte men sikkert!

Langsiktig sparing
Økt med nesten 6000 kroner, i form an nyoppstartet pensjonssparing i fond. 5% av respektives nettolønn settes på personlig fondskonto øremerket pensjon.

Annet
Her ligger nesten hele fremgangen dette kvartalet, da målet for første halvår er å oppgradere på bilfronten, selvsagt uten å låne penger. Derfor spares det til bil. Dette omsettes i løpet av 1-2 måneder i bil som da går inn som en salgsverdi, dessverre en synkende verdi dog.

Gjeld
Studielån og boliglån betalt som normalt. Fokus flyttes over på boliglånet når bil er kjøpt. Bare å glede seg :)

Totalt 78 000 mer på konto enn ved årets start, so far so good!

For kommende kvartal er målet å bli ferdig med bilbytte og få satt av en god del til betaling av boliglån. Som tidligere nevnt skal sistnevnte utføres ved å spare minst 30% av nettolønn hver måned. I tillegg kommer det endel skattepenger tilbake, da vi ikke justerte skattekort før for 2014. Får derfor igjen endel fra ifjor som kan brukes til å nedbetale boliglån.

Ellers kommer det snart en liten miniserie på bloggen om et tema mange kan ha nytte av info om. Følg med utover i uka!

6 kommentarer:

 1. Sparer dere begge i BSU eller bare du?:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare jeg, han ble for gammel og brukte opp det han hadde i BSU da vi kjøpte leilighet.

   Slett
 2. Jeg må bare spør, hvor i dette langstrakte land får man en 4roms til 1,1 mill? Jeg kommer fra øde Karmøy og selv her får man ikke en liten leilighet for under 1,5mill en gang!! Jeg trodde ikke slike lave priser var og oppdrive her til lands ennå jeg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Du får komme deg til Østlandet og reise akkurat langt nok ut av hovedstaden, og unna andre store byer, at den generelle oppfatning er at det er "for langt å pendle". Til et sted der NAV er arbeidsgiver for flesteparten av innbygger'ne, og de har kjøpekraft deretter. Da blir det billig bolig :) Kombiner det med at det faktisk langt fra er umulig, bare litt tidkrevende, å pendle til hovedstaden (1t 20 min med tog), så kan man plutselig tjene greit og bo billig, og spare masse penger. Så vidt jeg ser av priser så har vi lave boligpriser i en fin stripe på Østlandet, mot svenskegrensa, både i Hedmark, Akershus og Østfold. I det man tipper en time unna Oslo mot svenskegrensa så skjer det noe fint med boligprisene.

   Slett
  2. Tusen takk for svar! Ja,da er det visst mulig da :) Gøy og se at det er slike priser noen steder også:)

   Slett
 3. Hvorfor har dere så veldig lave avdrag på boliglånet pr mnd? Ser dere har betalt litt over 5000 kr på 3 mnd hittil i år.

  SvarSlett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.