søndag 8. juni 2014

Beste høyrentekonto

Jeg har inntrykk av at flere og flere innser at de ikke kan la sparepengene sine står til elendig rente hos dagligbanken sin. Mange lurer derfor på hvor de skal plassere pengene sine. Hvordan finne den beste høyrentekontoen?

Svaret er enkelt og har adresse: www.finansportalen.no/Bank/Bankinnskudd

Der kan man enkelt søke opp den beste banken ut i fra din egen situasjon. Men jeg har allikevel noen anbefalinger angående søket. Se gjerne etter "innskuddskonto uten bruksbegrensninger" i filtreringen av resulater. Og merk at uten filtrening vil BSU-kontoene alltid stå øverst grunnet den høye renten. Filtrer også gjerne til kontoer som er "uten produktpakke". Slik unngår du bankene som krever at du må ha ditt og datt for å kunne ha sparekonto der.

Det er verdt å nevne at finansportalen kun er oppdatert p.t, og bankene kan ha varslet renteendringer som er like rundt hjørnet. Sjekk derfor banken du velger sin nettside for å se etter varsler om renteendringer. Ofte står det på nettsidene deres.

Høyrentekontoer egner seg til for eksempel:

  • Bufferkonto, sparepenger som skal være lett tilgjengelige og ikke utsettes for risiko.
  • Penger du ikke enda har bestemt hva du skal gjøre med. Risikofritt mens du vurderer alternativer.
  • All sparing med kortere enn fem års sparehorisont. Viktig punkt.


Har du derimot lenger sparehorisont enn fem år, og har penger du har råd til å tape (dvs ta en viss risiko med), så bør du se på f.eks aksjefond for å kunne få høyere avkastning på pengene. Men jeg anbefaler dette kun for langsiktig sparing, gjerne også lenger enn fem års horisont. Er du usikker på horisonten, avvent til du er sikker på at du kan la de stå i minimum fem år. Mens du tenker, la pengene stå på høyrentekonto.

God sparing :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.