fredag 27. februar 2015

Status februar/mars 2015

Igjen tikker lønn inn på konto, hurra!

Det går fortsatt litt for mye penger til annet for tiden. Men det er bra skjerpings fra forrige måned, det må jeg si. Vi ligger litt bakpå med sparingen ifht årets store mål, men håper det henter seg inn etterhvert. Har ikke regnet med bruk av feriepenger eller halv-skatt penger, så det skal nok uansett gå i boks tror jeg.

Februarlønninger er samlet opp, penger satt av til alle forventede utgifter i mars, og resten satt til sparing. Da ble ståa slik:

Boligspar februar: 18.800
Sum langsiktig sparing** februar: 22.926
Sparerate* februar: 40%
Sparerate hittil i 2015: 32%
Sparerate totalt i 2014: 46%

Det er ikke så ille, men vi hadde jo en våt drøm om å få litt til overs til å sette i fond også, men hittil ser det dårlig ut. Ikke rart kanskje, siden vi sparte bare halvparten av hva vi burde gjort forrige måned. Endel å ta igjen der som ikke er gjort i en fei. Avkastningen hadde vært bedre i fond, men det begynner å peke mot flytting i 2016, og jeg tror vi skal være veldig fornøyde med å ha en god del egenkapital. Når neste bolig er kjøpt kan vi legge en annen spareplan som forhåpentligvis involverer mye mer til fondsparing. Hvis vi er fornuftige med boligkjøp da tiden kommer.

Totalt har vi nå 275.800 kroner på sparekonto øremerket bolig.
Og inkluder BSU samt det vi allerede har av likviditet i leiligheten vi eier i dag så har vi en egenkapital på 890.000. Da basert på verdivurdering fra desember 2013. Tanken rundt bolig neste år er å ha over 1 mill i egenkapital, og låne kanskje rundt 2 millioner. Det gir en lånegrad på rundt 67% som vi da kan jobbe med å redusere, men som også føles såpass trygg at fokus på langsiktig sparing kan deles mellom nedbetaling av boliglån og fondssparing. Klarer vi å være veldig fornuftige finner vi noe som er mye rimeligere enn dette og har enda lavere boliglån. Men siden vi ønsker oss inn mot/til hovedstaden så må vi ta høyde for at boligene koster skjorta og litt til. Fortsatt bare på tankestadiet dette, men mens vi tenker sparer vi :)

*Sparerate = Sum langsiktig sparing og avdrag på gjeld delt med netto inntekt
** Langsiktig sparing = langsiktig sparing på konto/i fond pluss avdrag på gjeld

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.