torsdag 12. februar 2015

Valentines day - noen rimelige tips

Det nærmer seg enda et typisk forbruksdag. Det vil si, en dag som vel kun har oppstått for å få folk til å handle ting de ikke trenger også i februar. Men, mange synes jo det er hyggelig med Valentines day, jeg er intet unntak egentlig. Enhver anledning til å gjøre noe ekstra hyggelig er jo positivt. Ulempen er at det kan bli dyrt. Rosene er gjerne overpriset for anledningen, restaurantene mekker sammen Valentinesmenyer som gjerne medfører litt ekstra høy pris, og bokhandlene frydes over å selge kort med kyss, klapp og klem for tusenvis av kroner.

Er det egentlig nødvendig å bruke så mye penger for å fortelle en du er glad i nettopp det?
Nei, selvsagt ikke! Er det en dag hvor tanken teller mer enn prisen så må det jo være Valentines day.

Neon små ting jeg kommer på som kan gjøre det hele rimeligere:

Blomster?
Det er hyggelig å gi/få blomster, absolutt. Men det må ikke være tolv langstilkede røde roser. Én enkelt rød rose kan være mer enn nok når den kommer sammen med frokost på sengen. Og faktisk kan rosen droppes helt og erstattes med at du har vært oppe og tatt deg av ungene/klesvasken/luftet bikkja, eller hva enn av arbeid som venter. I alle fall for oss kvinner kan det være mye mer betydningsfullt enn en blomst som dør etter få dager uansett. Og slikt er helt gratis!

Skulle det allikevel være viktig med blomster, hva med en fin potteplante? Den gir glede mye lenger enn avskårne blomster. Hos oss har vi faktisk to "kjærlighetsplanter" som har klart seg i 6-7 år nå. De første jule- og bursdagsgavene jeg ga til mannen den gangen var potteplanter til hybelen hans. Og de er med oss fortsatt. Faktisk ganske romantisk.

Kort?
Absolutt ikke nødvendig. Det er ordene på kortet som betyr noe. De kan komme på en post-it og fortsatt være veldig betydningsfulle! Skulle det føles veldig viktig får man ofte kort hos blomsterbutikken for en 10-15 kroner stk. De er små, men gjør nytta! Andre ganger kan du kjøpe typ 10 for en tier, det er også rimelig om du er villig til å droppe klassiske Valentinesmotiver. Som nevnt er det ikke bildet på kortet som er av betydning.

Middag ute?
Det går fint an å lage middag hjemme, selv på Valentines day. Det er en ypperlig anledning for å koste på seg noe ekstra godt, lage favorittmaten, hente inspirasjon og oppskrifter fra kokebøker/nettsider (= lettere å lykkes!) og rett og slett gjøre middag til noe mer eksklusivt enn de vanlige fiskepinnene. Rydd bordet, legg på duk, tenn lys, sett frem finserviset og de dyre glassene. Det handler bare om å gjøre kvelden til noe litt annet enn vanlig. Det trenger ikke koste mer enn en vanlig middag egentlig, selv om det også er lov å kjøpe dyr god biff. Det blir uansett mye billigere enn å gå ut! Og det er lov å la oppvasken stå til neste dag med god samvittighet!

Kino?
Er det egentlig spesielt romantisk å sitte i hvert sitt kinosete sammen med hundre andre? Å knapt nok kunne holde hender? Eller kan en film på tv hjemme fra sofaen være minst like hyggelig? Det er lov å skeie ut med en filmleietjeneste for anledningen. Popcorn lager dere selv, det er mye billigere og kan også være sunnere. Det viktigste er å sette av tid til å faktisk se en hel film sammen!

Barnevakt?
Et hett tips kan være å ordne med barnevakt for anledningen. En frikveld kan være den aller beste gaven, spesielt for småbarnsforeldre! Ofte kan ivrige besteforeldre benyttes, helt gratis, og de blir til og med glade for besøket.

Fri fra alt og alle - unntatt hverandre
Et annet tips kan være å legge bort mobiler og pc'er for en kveld. Skru av lyd, legg vekk. Skru av pc! Ikke sjekk sosiale medier, meldinger og eposter. Gjerne en hel dag! Og for de som kanskje benytter seg av tipset over eller av andre årsaker er avhengige av å kunne nås ved behov, så kan de fleste smarttelefoner nå stilles inn på filter for hvem som kan ringe, evt at det kun er en kontakt som har ringelyd. Iphone har en genial "natt" funksjon som kan benyttes når som helst på døgnet. Da kan det stilles inn så kun visse personer når gjennom. Helt genialt. Prøv å bruke tiden på hverandre heller enn alle andre. Helt gratis romantikk i hverdagen!

Dette er bare noen tanker om de vanligste kostbare Valentinesfellene. Som om man tenker over det er helt unødvendige, da dagen handler om å sette pris på den du er glad i, noe som kan gjøres helt gratis om man vil.

For vår del blir det en god middag hjemme, kanskje en film, og mobilfri.
Det viktigste er å gjøre noe litt ekstra hyggelig sammen :)

Flere gode tips? Legg til i kommentarfeltet!

2 kommentarer:

 1. Men man må være forsiktig med å spare seg til fant på Valentines day. Husk at skilsmisse ikke er gratis, det heller...

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehehe, et godt poeng forsåvidt.
   Gjelder vel å finne de rimeligere løsningene, men trenger ikke droppe kosen helt nei.

   Slett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.