onsdag 15. juli 2015

KISS - min investeringsstrategi

KISS - Keep It Simple, Stupid!
Det er min strategi for investering for øyeblikket, etter alt jeg har hørt og lest.
Det betyr en utrolig kjedelig strategi, hvor penger som investeres for fremtiden (pensjon) havner i (for øyeblikket) ett globalt indeksfond, DNB Global Indeks.

Men hvorfor så kjedelig og lite offensivt?

Den viktigste årsaken er at jeg ikke har spesielt mye kunnskap om aksjemarkedet, utover basisen. Det er derfor meget sannsynlig at det indeksfond, som er konstruert av folk som har peiling for å følge en indeks, vil gi meg bedre avkastning enn om jeg skal begynne å styre med f.eks enkeltaksjer og min egen manglende kunnskap.

Den andre årsaken er at jeg helt ærlig ikke har den kjempestore interessen for å lære med alt det jeg trenger å kunne for å kunne skape like god avkastning på egenhånd. Jeg tror aldri jeg vil ha lyst til å følge med på markeder og utvikling i den grad man da bør. Det faller bare ikke inn under ting jeg synes er gøy. Jeg får mer glede av å skape overskudd for å kunne investere, enn selve investeringen.

Summen av dette er at jeg tror det lureste for min del er å gjøre min investering latterlig lite spennende, men fokusere på å øke investeringene sakte men sikkert. Jeg mister muligheten for å treffe gullegget, men samtidig skjer det så skjelden selv for de som virkelig vet hva de driver med, at veldig mange ender opp med dårligere avkastning enn de ville hatt i indeksfond, i jakten på det berømte gullegget.

Det enkle er ofte det beste, også når det gjelder investeringer.

4 kommentarer:

 1. Hvor store månedlige beløp sparer du/dere i dette fondet?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det varierer, hittil i pr har vi satt inn 15.000 ca. Vi prioriterer boligsparingsmålet vårt, og det som blir til overs hver mnd etter det er dekket kan settes i fond i stedet. Nå som vi ligger foran årets sparemål blir det nok litt penger til fondene hver mnd utover høsten :)

   Slett
 2. Dette er akkurat samme strategi jeg bruker når det gjelder investering. Jeg kan heller ikke nok om aksjemarkedet til å velge aksjer selv eller interesse av å følge nøye nok med på det til å lære det som trengs. Så naturlig nok synes jeg dette er en veldig fornufig måte å tenke på :)

  SvarSlett
 3. Veldig enig med deg, og 80 % av det jeg sparer i fond settes i DNB Global Index. Tiden min brukes bedre til å skaffe midler å investere enn å faktisk investere :)

  SvarSlett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.