torsdag 30. juli 2015

Utfordringer for en svak sjel

Etter lang tids busskjøring ble jeg nå etter sommeren tvunget over på toget igjen, pga endrede busstiden som ikke går opp med jobben. Det får så være, jeg sparer litt reisetid forsåvidt, så greit nok. Setter forsatt ikke pris på å måtte ut til stasjonen hver morgen, tungvint i forhold til å rusle til bussholdeplassen. Men sånn er det nå, nå må jeg det.

Økonomisk sett er det en stor forskjell på buss og tog: For å komme til toget må jeg gå gjennom Oslo S, og alle butikkene. Til bussen gikk jeg alltid bakveien på bussterminalen og ble ikke utsatt for en eneste fristelse på veien til bussen. Å kjøp noe ville rett og slett bety omvei.

Men nå ser veien til toget hjem slik ut:

Et par fristelser kan man vel si!
Hittil denne uka har det forsvunnet intet mindre enn 376 kroner fra bankkortet som er lagt igjen på Oslo S. Så her må tiltak gjøres. Jeg har tydeligvis alltid litt for god tid til toget, og bør sitte litt lenger på jobb. Akkurat så lenge at jeg rett og slett ikke får TID til å se meg rundt på veien, og aller helst bør jeg løpe forbi disse stedene ;)

Ellers må jeg gi selvdisiplinen en skikkelig overhaling og ta meg sammen, hehe.
Det kan i alle fall ikke fortsette slik!

Dagens utfordring: Ikke kjøpe en eneste ting på vei til toget.

8 kommentarer:

 1. Det er en grunn til at Dave Ramsey som du har sitert tidligere anbefaler kontanter, ihvertfall for sånne småkjøp som man gjør i kiosker.

  Kalenderen min har datoer med faste uttak, og de kontantene jeg har i lommen nå skal vare frem til neste uttak 16. august. Hvis jeg bruker dem på unødvendige ting er de oppbrukt, så det at man ved uvøren bruk går tom for kontanter fort er ganske disiplinerende. Selvsagt, et bankkort går selvfølgelig "tomt" når kontoen er tom for penger, men kontanter går man tom for mye fortere, og det at man må slukøret må gjøre et ekstraordinært uttak fra minibanken er en mindre katastrofe enn at kontoen er tom for penger.

  SvarSlett
 2. Jeg ansert meg egentlig selv som en som ikke lar seg friste av særlig mye i butikker etc, men jeg må innrømme at jeg kjenner meg godt igjen. I den korte perioden hvor jeg bodde midt i Bergen sentrum var det desverre ikke altfor sjelden at jeg falt for fristelsen i å stikke innom en kiosk eller hurtigmat på gåturen gjennom sentrum etter en lang dag på jobb. Nå bor jeg slik at jeg ikke går forbi annet enn 1 matbutikk (som er stengt når jeg går til jobb) og merker forskjellen både i økonomien og kostholdet.

  SvarSlett
 3. Trikset er å ha med noe i vesken hjemmefra. Gjerne noe man vet ikke så lett blir spist opp hjemme hvor man har andre valgmuligheter. Jeg har f. eksempel gjerne med salatrester i plastboks.m gaffel Jeg lærer aldri og lager alltid for mye salat. Istedet for at det da blir stående i kjøleskapet til det blir uapetittlig, har jeg det med meg slik at jeg lettere kan styre unna fristelser når jeg er småsulten. Slik unngår jeg både å kaste mat og sløse penger. Men det krever jo litt planlegging, og jeg skal ærlig innrømme at det føles litt stusslig å spise salat når jeg kunne spist rykende ferske boller.

  SvarSlett
 4. Gikk ikke bra, ble en bolle, men ikke noe mer heldigvis. Sikkert fordi jeg fikk lyst på når jeg la ut bildet :p
  Får tro det går bedre neste uke ;)

  SvarSlett
 5. Får flashback av den her, hadde et innlegg om Gardermoen - problematikken er høyaktuell!

  http://sparepengersmart.blogspot.no/2015/02/test-deg-selv-sted-for-konomisk.html

  SvarSlett
  Svar
  1. Absolutt! Men heldigvis er det ikke så mange som må gjennom Gardermoen nesten hver dag ;)

   Slett
 6. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 7. Ta bilen isteden, så unngår du hele problemstillingen.

  SvarSlett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.