søndag 3. mars 2013

Strøm 2012

Det tok litt tid før alle regninger var på plass slik at jeg kunne oppsummere strømforbruk og priser fra 2012. Men tilslutt ble statistikken veldig fin, og jeg kjører nå på med et nytt år.

Vi har jo forsøkt å ikke bruke mer strøm enn nødvendig, samtidig er det uaktuelt å gå rundt og fryse inne eller vaske klær i elva, så da blir det jo brukt litt kan man si. Vinteren har vært kald på østlandet, panelovner drar strømforbruket i været, selv om vi har på både ullsokker og ullgenser. Vi har timere på ovnene, så de ikke står på når vi er på jobb i uka eller om natta når vi sover. Timeren er koblet i mellom ledningen fra ovnen og støpslet i veggen, da det ikke er timer på selve ovnene. Vi kunne byttet ovner, men det er utvilsomt billigere med en ekstra klump på veggen ;) Timerene er kjøpt fra Dealextreme og koster $ 10,99 pr stk. Altså rundt 60 kroner. De kan programmeres for ulike ukedager (så vi ikke fryser i helgene) og kan være av/på i ulike intervaller i løpet av dagen. Vi er veldig fornøyde med de, og jeg tror helt sikkert de sparer endel strøm ved å ikke varme opp rommene når vi ikke er der.

De ser kanskje litt artige ut, men det får gå. Om sommeren trenger vi ikke panelovner i det hele tatt, så da er de borte :) Og da er også alle varmekabler av.

Så, fjorårets strømforbruk og utgifter, ferskt fra regnearket:

Profilen er selvsagt svært gjenkjennelig, vinteren er dyr, sommeren billig. Det synes også godt når vi har hatt ferie, f.eks at vi var borte en uke i februar 2013 med nesten alt skrudd av og trukket ut. Det var bare kjæledyrene som fikk holde varmen den uka. Om sommeren kan vi skru av alt av varme inne og trenger nesten ikke lys heller. Utgiftene inkluderer strømforbruk, nettleie og et bittelite påslag fra kraftleverandøren (9,56 kr pr mnd).

Her er tallene oppsummert:
Forbruk 2012: 9198 kwh - snitt pr mnd: 933,77 kwh
Nettleie 2012: 5319,62 kr
Kraft 2012: 2545,14 kr
Totalt beløp 2012: 7864,76 kr - snitt pr mnd 714,98 kr.

Snittpris pr kwh (inkl alt) i 2012: 0,85 kr.

Info om leiligheten:
93 kvm, minus et rom som ikke varmes opp.
4. etasje - får endel varme nedenfra
Endeleilighet - kun varme fra en side
Varmekabler kjøkken og bad, ellers panelovner.
2 voksne, ingen barn.
Snitttemperatur her vi bor for 2012: 5,76 grader. Varmest i juli med snitt på 15,2 grader, kaldest i desember med snitt på -7,7 grader.

Jeg lurer på om ikke forbruket er i overkant av hva som er nødvendig for to voksne i vår leilighet...Sånn er det med to frossenpinner! Prisen kan jeg ikke klage på, mener fortsatt å ha en av de bedre strømavtalene på spotpris. 715 kr i måneden for strøm, delt på to, må sies å være overkommelig.

Vår betalingsløsning:
Vi betaler inn 1400 kr til felles regningskonto for å dekke strøm hver måned. Statistikken viser at det er dobbelt av hva som var behovet i fjor. Vi har diskutert om vi skal redusere beløpet, men endte på at det er hyggelig å ha et overskudd på kontoen i tilfelle behov, evt til å kose oss litt ekstra innimellom. Så vi har valgt å ikke endre det beløpet per nå.

Jeg fortsetter å holde oversikten, det er gøy med statistikk, så jeg kan ikke gi meg nå ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.