tirsdag 3. desember 2013

Merkedag - kjøpt fond for første gang!

I dag må det feires, for nå har jeg kjøpt fond for aller første gang!
Spennende!

For noen uker siden opprettet jeg en konto hos Nordnet, det var veldig enkelt og greit. Brukte litt tid på å lete rundt, og skjønte litt, men mye er nokså gresk. Allikevel vet jeg heldigvis hva jeg vil, Dine Pengers anbefalte fond hvis man ikke gidder å tenke selv: DNB Global Indexfond. Så det var ikke så vanskelig å få til.

Nå skal det sies at dette må kalles et minikjøp - 600 kroner. Og hvorfor 600 kr? Jo, det er utbetalingen fra Google Adsense på bloggen :) Så hva er vel bedre å bruke de til enn å debutere på investeringsfronten?! Nå skal jeg bare følge litt med på utviklingen, og skjønne meg mer på det etterhvert. Jeg tenker egentlig også å ha kontoen som en type "snøflakkonto", hvor penger jeg av en eller annen grunn kommer over utenom vanlig sparing kan settes inn, just for fun. Tanken er jo at dette er penger som bare skal stå der - lenge!

Hvorfor investerer jeg ikke mer?
Jo, det frister selvsagt å sette inn mange tusenlapper, men samtidig er vi bare rett under 80% belåningsgrad på boligen, så jeg ønsker å betale ned en god del mer på boligen før det settes betydelige beløp i andre investeringer.

Men, det kommer nok en konto til snart, for pensjonssparing, som skal få fast spareavtale et fast beløp fra lønna, tilsvarende for min kjære på hans konto. Men der skal vi nok med tiden spre investeringene i noe med høyere risiko, på grunn av veldig lang sparehorisont. Vi får se, i starten blir det nok enkelt det også :)

2 kommentarer:

  1. Gratulerer med dagen! PS. Har du husket å endre kontotype i Nordnet til "Mini"? Ellers er vel minste kurtasjebeløp kr 95,- (usikker på om det gjelder fondskjøp).

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for tips! Endret det nå, enda det ikke gjelder for fondskjøp, så er nok "mini" rett kurtasjeklasse siden jeg ikke ser for meg å kjøpe særlig mange enkeltaksjer per nå.

      Slett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.