tirsdag 26. mai 2015

Den som venter på noe godt (og følger med på bruktmarkedet)...

Pinsehelga bød på et aldri så lite bruktkupp :)

Nå sier jeg jo alltid at det billigste er å avstå fra kjøp, noe som selvsagt er helt sant. Men jeg heller er ikke alltid like flink i etterlevelsen, og fikk mannen med på å kjøpe noe vi strengt tatt ikke trenger, men som i alle fall jeg har hatt lyst på lenge - skjenk til stua.

Å forstå forskjellen mellom behov og lyst-på er ett av mine topp 10 sparetips!

Helt siden vi byttet spisebord i fjor høst har jeg siklet å skjenken i samme serie fra Ikea. Fordi den passer perfekt inn der den skal stå, målene er nøyaktig helt perfekte. Vi diskuterte endel før jul om vi skulle ta oss råd til skjenken, til en ny pris av 2999,-. Ikke den verste prisen, siden det er Ikea, men allikevel veldig mye penger for noe som kun handler om "lyst på" og ikke noe annet. Så vi bestemte oss for å utsette kjøp og vente og se hva som kunne dukke opp brukt. Det skal samtidig nevnes at vi har sansen for å kjøpe i det øvre prissjiktet hos Ikea. De billigste tingen er nettopp kun det - billige. Mens de dyrere tingene har en helt annen kvalitet, men allikevel en fornuftig pris. Jeg har ikke råd til å være opptatt av design uansett! Denne skjenken erstatter derfor to billige Expedit hyller som har gjort nytten i stua siden innflytting for over tre år siden.

"Lage søk" på finn.no er en fin funksjon!
Helt siden i fjor har jeg hatt lagret søk etter nettopp den skjenken vi ønsket oss, uten at det har blitt solgt spesielt mange av de, heller ei til noen kupp-aktig pris.  Det skal tross alt være rimelig å kjøpe brukt, så det er uaktuelt å betale "nesten-ny-pris". Siden vi bort et stykke unna Oslo koster det endel å måtte helt dit for å kjøpe brukt også, enda markedet er størst der. Jeg har fått eposter hver gang noen har lagt ut noe med rett navn. For ikke lenge siden slettet jeg søket etter skjenken, og fant ut at pengene er best spart uansett. I god Pengebingeånd.

Helt til plutselig skjenken vår dukket opp på en salgsside på Facebook! En av de sidene som selger til i nærområdet. Og her snakket vi kupp! 700 kroner eller høystbydende. Etter å ha avklart lån av henger (av min far), henting og bæring (vha min bror, mannen med ryggen kan tross alt ikke løfte), la jeg inn bud, siden responsen på salget ikke var særlig stor. Som eneste budgiver ble skjenken min for 700 kroner! Nesten 77% rabatt, ja takk! Nå snakket vi pris som er ok for noe jeg bare har veldig lyst på. Og mannen sa seg enig på et eller annet tidspunkt  ;)

Dermed kom endelig skjenken i hus, og det viste seg at den som venter på noe godt ikke venter forgjeves. Igjen. Tålmodighet lønner seg. Og det er gøy med kupp, det må jeg si. Slik får jeg ting i hus som vi egentlig ikke gidder å ta oss råd til, hehe.

For ordens skyld, så er ikke skjenken perfekt, den har nok små hakk og litt slitasje etter flytting. Men ikke noe plagsomt, og egentlig gir det skjenken sjarm etter min mening. På avstand synes det knapt.

Her er noen andre bruktkjøp jeg har vært veldig fornøyd med!

Og neste drøm er vel et vitrineskap som passer til. Til kupp pris selvsagt!
Men siden vi trolig planlegger flytting neste år tviler jeg på at det blir aktuelt før da.
Det er vel heller på tide å starte å rydde ting ut av leiligheten!Og for de som måtte lure så gikk de perfekte målene på at
den passer rett under speilet! Navnet er Stornäs.


2 kommentarer:

 1. For ikke å glemme at du slapp hele monteringsjobben og sparer miljøet i samme slengen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så sant, men alle kiloene opp tre etasjer uten heis var ikke bare moro det heller ;)
   Men, litt styrketrening har man aldri vondt av!

   Slett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.