lørdag 16. mai 2015

Airbnb - mine erfaringer

Airbnb har de siste årene seilt opp som en smart overnattingsform på tur, som kan gi rimeligere reiser. Dette er i praksis et nettsted for utleie og leie av rom/leiligheter/boliger. Nokså genialt egentlig! Mange har kanskje hørt om det, men er kanskje skeptiske til konseptet. Selv har jeg nå leid leilighet via airbnb to ganger, 5 netter i Warszawa og 7 netter i Istanbul. Dette er kanskje ikke langstrakt nok erfaring til å si at det alltid er problemfritt, men erfaringen er så bra at det absolutt fristet til gjentagelse.

Fordelen er helt klart prisen, sammenliknet med hoteller f.eks. Reiser man alene og er sosial kan man få billig overnatting ved å leie rom hos noen. Reiser man flere sammen leier man en egen leilighet i passende størrelse. På første tur var vi to, ei venninne og meg selv. Da leide vi en ett-roms, med dobbeltseng og sovesofa. Vi delte like gjerne seng da, haha. I Istanbul reiste vi sammen med et vennepar, og leide da leilighet med to soverom, kjøkken og et mini oppholdsrom, svært sentralt og med ganske god standard. Prisen for 7 netter endte på ca 3200 kroner pr par, altså ca 450 kr pr natt for oss. Og da har man alle fordelene av den fleksibilitet det gir å ha leilighet og kunne fikse og styre som hjemme.

Min erfaring hittil tilsier at bildene på nettsiden samsvarer med virkeligheten, i større grad enn om du sjanser på et hotell hvor bildene aldri viser de kjipeste rommene. What you see is what you get har jeg inntrykk av. Siden har også kommentarfelt og funksjon for anmeldelse av utleier og opphold. Så det er veldig enkelt å se ut fra kommentarer og rating hva man bør satse på og ikke. En fordel er å lese kommentarene for å se hvilke utfordringer man evt kan møte på. Deretter må det jo veies opp mot prisen.

Det er ofte en fordel å ha leilighet når man er på tur. Eller i alle fall tilgang på kjøkken. Da kan man lage frokost, lunsj, middag, kveldsmat, snacks osv hjemme ved behov. Dette kan redusere en av de største utgiftene på tur, nemlig matkostnadene man får ved å spise alle måltider ute. Utenfor vårt kjære hjemland er også gode råvarer gjerne tilgjengelig til en billig penge på markedene, og det å handle inn og lage egen mat basert på lokale råvarer kan være en opplevelse i seg selv.

Jeg synes også at det å bo i en leilighet i et vanlig boligområde gir et helt annet inntrykk av byen som besøkes. I forhold til om man bor på de store hotellene som gjerne er plassert utenom boligområdene. I Istanbul hadde ungene i gata fotballturneringer, kvinnene handlet matvarer ved å heise ned kurv fra vinduene og rope på typen som drev minimarkedet på hjørnet, og også vi endte opp med å kjøpe grønnsaker fra bilen som kjørte rundt og solgte sine ferske varer. Det gir en annen ferieopplevelse og et ekstra aspekt ved turen som jeg liker godt.

En annen fordel med leilighetene fra airbnb er at mange av de har vaskemaskin. Selvsagt ikke så viktig på korte turer, men på litt lengre reiser kan det bety mindre behov for bagasje, og har man barn ser man helt sikkert den enorme fordelen av å ha tilgang på vaskemaskin også på tur.

Vil anbefale å vurdere airbnb ved neste reise, da det kan gi meget gode overnattingspriser, spesielt om man kan dele med flere :)

Sjekk nettadressen: https://www.airbnb.no/

*Ikke sponset innlegg, som alle andre innlegg på min blogg. Gata utenfor leiligheten i Istanbul.
Det gir et ekstra aspekt å bo blant lokalbefolkningen.


Første morgen, før våre venner ankom Istanbul.
Frokost måtte bli hva minimarkedet på hjørnet kunne tilby.
Brødet mangler på bildet vel og merke!
Deilig å spise det man selv ønsker og er vant til til frokost og
å kunne starte dagen i pysjen ved frokostbordet, som hjemme. 

2 kommentarer:

  1. Takk for dette innlegget!

    Hittil har jeg bare leid ut via airbnb - og kommer til å gjøre det igjen!

    Nå kommer jeg til å søke etter rom der når jeg skal reise også. Fint å kunne lage frokost selv, og å ikke måtte spise alle måltider ute.

    SvarSlett
  2. Oppdaget bloggen din i dag, mye spennende.

    SvarSlett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.