fredag 8. mai 2015

Pengebingen er 3 år!

Det er i dag nøyaktig tre år siden første innlegg på bloggen min :)

Første blogginnlegg kom vel rundt et halvt år etter at jeg hadde min økonomiske oppvåkning. Jeg følte at jeg hadde lært mye, og hadde en følelse av at det kunne være flere der ute med samme interesse, samt flere på søken etter "løsningen" på sine økonomiske problemer. I årene som har gått har jeg fått flere veldig hyggelige tilbakemeldinger fra lesere som setter pris på og finner inspirasjon i bloggen min. Og det er hovedgrunnen til at bloggen fortsatt eksisterer i beste velgående!

Det er spennende å spre det som hos noen sikkert oppfattes som nokså kontroversiell og ekstrem tankegang rundt økonomi. For alle som er vant med et normalt norsk forbruksmønster og låneopptak så vil det naturligvis fremstå som ekstremt at noen sparer nærmere halvparten av årlig nettoinntekt, enda man ikke må. Det kan virke overraskende at vi allikevel lever et nokså normalt liv og har det veldig bra :)

I disse tre årene har jeg skrevet intet mindre enn 284 innlegg, og fått rundt 800 kommentarer til sammen. Aller mest lest er innlegget Gjeldsfrihet - hva er poenget, etter at det havnet på VG-nett. Tett fulgt av God budsjettmal for månedsbudsjett, et tema som virker til å være noe overraskende mange også søker etter. Faktisk er det mest lest nesten hver måned. Det er positivt!

1. juli 2012 fant også bloggen veien til Facebook. I skrivende stund følger 105 personer bloggen på facebook og får da raskt beskjed når nye innlegg legges ut. Ikke dårlig for en liten privat økonomiblogg synes jeg!

Bloggen er ingen gullgruve, spesielt siden jeg hittil ikke har hatt et eneste sponset innlegg som jeg har tatt betalt for. Det mangler ikke på forespørsler, men jeg er nokså restriktiv på hvem som evt skal få vise seg frem på bloggen min. Det handler i stor grad om at innholdet skal være i tråd med hva jeg selv mener og står for. De fleste forespørsler om sponsing kommer naturligvis fra steder som på et eller annet vis oppfordrer til økt forbruk. Og det er årsaken til at ingen har sluppet gjennom - enda. Jeg mener som alltid at å øke forbruk sjelden er positivt for økonomien, uansett hvor rabatterte tingene man ikke trenger er. Billigst er alltid det som ikke blir kjøpt.

Så det eneste jeg tjener noen kroner på her er Google Adsense, men selv ikke den er konfigurert for maksimal inntekt, fordi jeg ikke ønsker at det første man møter på bloggen er reklame. På tre år har bloggen gitt meg en inntekt på 3178 kroner. Altså ca en tusenlapp i året. Ikke noe å bli rik på, og det har heller aldri vært formålet med bloggen.

Samtidig har bloggen en stor påvirkning på min/vår fremgang økonomisk, da det virkelig hjelper på innsatsen at jeg må dele sannheten med dere lesere. Og jeg er ei heller perfekt, og har innimellom vært utsatt for sviktende motivasjon. Noe som går frem under knaggen Budsjettsprekker. Det begynner å bli en stund siden de store blunderne, noe som i hovedsak skyldes mye bedre økonomi, og at små utskeielser merkes i mye mindre grad.

Jeg har skrevet 39 statusoppdateringer, 13 stk per år i snitt. Så dere er alltid oppdatert! Og faktisk er det å oppdatere bloggen ved månedsskiftet noe jeg alltid gleder meg til, og kvartalsoppdateringene er jo enda mer moro! Fordi det har en meget positiv virkning å se fremgangen, både hver måned og ikke minst over tid.

Dere lesere har vært med meg og oss gjennom både gode og dårlige stunder, fordi det viser seg at alt som skjer i livet har påvirkning også på økonomien. Og å være bevisst på dette kan være redningen som gjør at økonomien ikke går skeise når det føles som at livet gjør det. Derfor deler jeg på godt og vondt. Heldigvis for det meste godt :)

Jeg har ingen planer om å gi meg med bloggingen, og gleder meg fortsatt til nye temaer i årene fremover. Boligkjøp nærmer seg sakte men sikkert, og det vil være naturlig å bruke endel plass på bloggen til dette som for de aller fleste nordmenn er den største investeringen man faktisk gjør.

Jeg håper alle faste lesere vil følge med videre, og jeg håper nye lesere kommer til og finner nytte og inspirasjon i bloggen min!

Takk for tre gode år - og jeg gleder meg til fortsettelsen!3 kommentarer:

  1. Takk for 3 år med masse interessant lesestoff og ikke minst takk for at du deler. Har fulgt bloggen din siden start og kommer nok til å følge den videre også, så lenge den eksisterer. Er ikke alltid jeg kommenterer så mye, men jeg leser alle innleggene :)

    SvarSlett
  2. Gratulerer med treårsdagen! :) Jeg fant først bloggen din i fjor høst en gang, men jeg liker den godt så langt.

    SvarSlett
  3. Grattis med bloggbursdagen! Ingen grunn til å stoppe nå! :D

    SvarSlett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.