fredag 29. mai 2015

Status mai/juni

Da har alle mailønninger funnet veien til vår konto, og juni er planlagt.
Dermed er det på tide å oppsummere sparingen :)

Som forventet fikk mannen ca 5000 kroner mindre denne måneden, men samtidig fikk vi også inn kompensasjonen fra Turkish Airlines på ca 6600 kroner. Ingen store utgifter venter i juni, så det ble dermed både boligsparing og småpenger til fondene denne måneden.

Boligspar mai: 21.800
Fond (pensjon): 3000
Avdrag gjeld i mai: 4189
Sum langsiktig sparing** mai: 28.989
Sparerate* mai: 49%
Sparerate hittil i 2015: 42%
Sparerate totalt i 2014: 46%


*Sparerate = Sum langsiktig sparing og avdrag på gjeld delt med netto inntekt
** Langsiktig sparing = langsiktig sparing på konto/i fond pluss avdrag på gjeldJeg har den siste tiden lurt på om det egentlig er riktig å inkludere avdrag på studielånet under langsiktig sparing. Det er ikke akkurat noen investering, annet enn i oss selv da forsåvidt. Samtidig gir avdrag på enhver gjeld garantert avkastning, så sånn sett er det vel ikke feil å regne den med. Hittil har jeg gjort det, og jeg gjorde det i 2014, så da fortsetter jeg uansett med det, så blir alt sammenliknbart.

Da ble nesten halvparten av mais inntekter satt av til sparing, og det er jeg fornøyd med! Grunnet inntektsnedgangen kan vi ikke forvente å fortsette med slike tall resten av året dessverre. Så det skal vel godt gjøres å matche spareraten i 2014. Men, vi får spare så mye vi klarer. Vi får ta en ny titt på budsjettet og se om kanskje det kan skrapes av noe her og der også.

Men i juni kommer feriepenger, og skattepenger, så da blir det moro!
Vi har ingen konkrete planer for de pengene enda, vi må se litt hva sommeren bringer.
At mye av de skal spares er opplagt, men spørsmålet er bare hvor mye.
Noe som avhenger litt av hvordan ferieværet blir i Norge i år og om vi klarer å la være å ta en restplasstur til syden i ferien. Dessverre må vi ha ferie de to siste ukene i juli, den dyreste tiden å reise på. Så egentlig burde vi holde oss hjemme og heller drøye sydenferie til høsten, men om været bare er kaldt og dårlig så har jeg ytret ønske om å ta oss råd til en restplasstur i juli, for å pleie sjelen rett og slett. Men vi får se :)

Det har også vært snakk om besøk fra mannens familie som har en uviss kostnad for oss. Nå virker det til muligens å bli utsatt til neste år; men da lurer vi på å reise ned å besøke familien hans i Libanon i år. Dette må vi i såfall sette av til fra feriepengene. Så det er mye som ikke er helt klart i år, som vi må se mer på når pengene kommer inn.

Heldigvis har jeg ikke regnet med å være avhengig av feriepenger for å komme i land med årets mål, så all sparing av de er en bonus. Noe må nok spares for å dekke litt redusert sparing resten av året, men ut over det er det snakk om ekstra sparing heldigvis. Antagelig går det da inn på boligsparingen, så kanskje det blir mer overskudd til litt fondssparing resten av året.

Årets mini-mål er jo å øke fondssparingen (et ukonkret og ikke spesielt godt mål, men som et lite bi-mål er det ok). Hittil er det satt inn 5000 kroner til fondene i år, noe som i forhold til boligsparingen er forsvinnende lite, men det er allikevel en økning. Alle monner drar :)

Om en måned blir det en ny mer omfattende oppdatering, da vi er halvveis gjennom året.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.