fredag 26. februar 2016

Boliglån i boks

Vi har brukt litt tid på å få på plass boliglån på det nye huset.
Vi startet med å sammenlikne mange ulike banker, ved å se på oversikter over renter, og søke på bankenes nettsider. Ga også en sammelikningstjeneste et forsøk, men i vår situasjon ga det dårlige resultater. Vi har jo en noe underlig situasjon der vi vil pantsette leiligheten vår (igjen) som sikkerhet for egenkapital. Slikt passer ikke spesielt godt inn i nettskjemaer, så vi endte opp med å søke finansiering hos tre ulike banker med mulighet for lave renter.

Deretter tok det litt tid og kommunikasjon for å sørge for at sammenlikningsgrunnlaget ble riktig og at alle aspekter kunne vurderes. Tilslutt satt vi igjen med to sterke kandidater, Gjensidige Bank og Landkreditt Bank. Gjensidige tilbød oss lån med effektiv rente på 2,03%, basert på at jeg er under 34 såvidt fortsatt og at jeg er medlem av en Akademikerforening. Mens Landkreditt kun er opptatt av sikkerhet og betjeningevne, og tilbød oss lån med effektiv rente på 2,01%, helt uavhengig av alder og foreningstilknytning. Det som utgjorde forskjellen var at Landkreditt ikke tar termingebyr, og for en gebyrallergiker er det nydelig!

Renteforskjellen kan oppleves som liten, men gitt at vi etter salg av leiligheten sitter igjen med et boliglån på ca 2,8 millioner, så vil det over 25 års nedbetaling utgjøre 8190 kroner. Det er jo penger det også. Og enda viktigere synes jeg det er å gå inn til laveste mulige rente, med tanke på renteendringer (opp eller ned) og fremtidige forhandlinger om rente. Lurt å starte lavest mulig, noe jeg nå tror vi gjør.

Vi velger da å ha lånet hos Landkreditt inntil videre, men er på ingen måte redde for fremtidige refinansiering hos billigere banker!

Kan alltids nevne at bank nr tre, DNB, kjapt priset seg ut av konkurransen ved å tilby oss en effektiv rente på 2,2%... Det er ganske stor forskjell gitt.

Så da er kontrakten signert, lånet på plass og neste er overtagelse av huset i slutten av mai :) Og så har mannen gått i gang med å innhente tilbud på meglertjeneste for å selge leiligheten etterhvert. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.