tirsdag 12. februar 2013

En bank for hvert sitt bruk

Jeg drømmer om en superbank!
En bank som har høy innskuddsrente uten at det stilles krav, som har lav boliglånsrente og gebyrfri bruk av banktjenester... Og som samtidig tilbyr meg forsikringene jeg trenger til den beste prisen, slik at jeg kan ha total oversikt over mine finanser på ETT sted. Det hadde vært noe!!

Dessverre er det ikke sånn det fungerer, så dette forblir nok en drøm. For de ulike bankene har sine nisjer de er gode på, mens de da gjerne er dårligere på andre områder. Det ser ikke ut til å være mulig å få både høyeste innskuddsrente OG laveste lånerente samme sted. Per i dag i alle fall. Og lav utlånsrente kompenseres med masse gebyrer på kortbruk og tjenester. Slik tvinges en oppegående bankkunde til å være kunde hos minst to, og kanskje også tre banker.Det må i alle fall jeg for å få alt jeg vil og trenger.

Mine banker, basert på mine behov

DNB
Min fordel: Boliglån for unge - 3,4% nominell rente
Ulemper: Gebyr på alt mulig rart. Egner seg ikke som dagligbank egentlig.Dårlig sparerente på 3,2% p.t.
Brukes til: boliglån, dagligbank, BSU

Skandiabanken
Min fordel: Gebyrfrie banktjenester, kortbruk, kortbruk i utlandet, uttak i utlandet. Enkelt og greit.
Ulemper: Elendige innskuddsrenter. Maks 2,9% (forutsatt over 100 000 på konto). Ikke laveste boliglånsrente (3,977% nominell rente).
Brukes til: Småkontoer til forbruk, kredittkort

Sparesmart.no (Terra)
Min fordel: Innskuddsrente 3,7% fra første krone
Ulemper: Kun for sparing
Brukes til: Oppbevaring av buffer

Ønskede endringer
Boliglån er søkt over til Statens Pensjonskasse. Vi venter på svar. Går det i boks ryker DNB ut av lista.
Da blir Skandiabanken igjen dagligbank, sparesmart.no fortsetter som sparekonto, mens BSU flyttes til lokalbank med høyeste mulige BSU-rente. Dette bruker jeg finansportalen.no til å undersøke.

Alle data hentet inn 12.02.2013. Lånerenter basert på lån under 1 million og inntil 85% finansiering.

Etterskrift: Mens jeg jobbet med dette innlegget slo det meg at jeg ikke vet hvorfor jeg ikke flytter BSU-kontoen min til banken med best rente. Fordi det virker litt skummelt å bytte bank? Tungvint? Men nå skal jeg finne ut hvor tungvint vi snakker, har nettopp klikket på "bytt bank" hos finansportalen for første gang! Fortsettelse følger!


4 kommentarer:

 1. Haha, akkurat samme som min setup, med unntak av boliglån som jeg hverken har eller noensinne skal ha. Fikk en BSU-deal hos Sparebanken 1 SMN til 9,4% som jeg er godt fornøyd med. Ellers er det synd med Skandiabanken som er så bra på det daglige, men dårlig på alt annet, jeg er i ferd med å flytte aksjeporteføljen min ut derfra så fort som mulig.

  Ellers er det å flytte BSU ganske enkelt, du finner et skjema, fyller ut til og fra-kontonumrene og poster det, så fikser bankene resten. Ikke noe å frykte.

  SvarSlett
 2. Enig her. Skandiabanken er bra, også på boliglån (2mill pluss). Men innskuddsrentene er latterlige. De begynte bra i 2000 med rekordhøye renter sammenlignet med konkurrentene.

  http://web.archive.org/web/20000510170557/http://www.skandiabanken.no/skbWeb/web_140.asp?ID=140&Menu=3,1,1

  Den gangen gav navnet "Alt i Ett-konto" mening. Nå er det bare et bittert minne om gode renter.

  SvarSlett
 3. Hei!
  Vil bare takke for en super blogg du har! Har hatt mye glede og inspirasjon av å lese den :) Stå på! Må si jeg misunner inntekten din. Fremover blir det kjøpestopp her også ;)

  kom akkurat til å tenke på dette med lån og lånerente, og det spørs litt hvilke rente du har på studilånet ditt, men..

  Dersom du/dere får overflytta boliglånet deres til SPK, vil det da være mer aktuelt for deg å betale hurtigere ned på studielånet ditt, siden renten på SPK er lavere enn hos lånekassen? Eller er det en fordel at du og sambo betaler ned likt på boliglånet visst det er det dere allerede gjør idag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det vil så absolutt bli aktuelt å heller betale ned på studielånet ja! Har allerede tenkt tanken. Samtidig er noe av poenget med å betale ned på boliglånet at vi ønsker å øke egenkapitalen vår for å kjøpe oss hus en dag. Sånn sett hjelper det lite å betale ned studielånet, rent bortsett fra at det gir mulighet for å ta opp mer boliglån pga lavere total gjeldsgrad. Dette er på diskusjonsstadiet for å si det sånn. Jeg har veldig lyst til å betale studielån, sambo har mest lyst til å betale ned leilighet fort som fy. Vel vel, vi vil i hvertfall begge betale ned lån!!

   Renten på studielånet mitt er 3,65% frem til 2016 (bandt renten før jeg brydde meg om økonomi, skikkelig idiotisk!). Så er spsm hvordan den ligger an når bindingstiden er over. Boliglånet får i SPK rente på 2,3%, betydelig lavere enn studielånet. Mulig løsningen blir å spare opp så mye som mulig på sparekonto (3,7% rente) frem til 2016, og så får vi se hvilket lån pengene går til avhengig av rentesituasjonen da. Og da er pengene tilgjengelig som EK også, ved behov.

   Vi betaler likt på boliglånet i dag, men sambo har også studielån igjen han kan ta fatt på, det også med høyere rente enn boliglånet får i SPK.

   Du kan misunne inntekten, men vit at det følgen et fjell av studielån med den ;)

   Jeg prøver å stå på - men det er ikke alltid så lett synes jeg. Takk for positiv tilbakemelding - slikt hjelper på motivasjonen min også :):)

   Slett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.