lørdag 18. januar 2014

Strømforbruk 2013

Da er oversikten over strømforbruk i 2013 endelig klart!
Nå synes jeg ikke det er så interessant å se 2013 for seg selv, men det er fint å sammenlikne med 2012. Har det blitt noen forbedring? Har vi klart å bruke mindre strøm?

Her er fasiten:

Oversikt for 11 mnd i 2012 og 12 mnd i 2013.

Det er hyggelig å se at snitt strømforbruk har gått noe ned fra 2012 til 2013, og det til tross for at 2013 (tro det eller ei) har vært et kaldere år her vi bor. Alt i alt betyr det at strømforbruket vårt er redusert noe. Veldig positivt! Forbruket ser høyere ut for 2013, men det skyldes av vi kun har 11 måneder med i statistikken for 2012, da vi flyttet inn fra 1. februar, og derfor ikke har med årets dyreste strømmåned med for 2012.

I rene kroner og øre har vi allikevel betalt mer, fordi strømprisen har vært høyere i 2013 enn den var i 2012. Det får vi ikke gjort så mye med, men selvsagt er det da fint at vi har klart å bruke mindre strøm.

Da får vi bare fortsette å være flinke og flinkere i 2014!

Her er litt info om boligen, samt hvilke strømsparingstiltak vi har gjort:

Bolig
4-roms leilighet øverst i mur/betongblokk, endeleilighet. Med andre ord får vi bare varme nedenfra og fra en side. Størrelse på leiligheten er 93 kvadratmeter. Beboere er to voksne, ingen barn. Oppvarming kun med strøm, varmekabler kjøkken og bad.

Strømsparingstiltak
  • Et rom vi ikke varmer opp (gjeste/treningsrom).
  • Timere på panelovner, som gjør at ovnene kun er på til rett tid av døgnet i de ulike rom. Panelovner av om sommeren selvsagt!
  • Varmekabler kun på om vinteren (unntatt på badet, der står de på laveste temperatur om sommeren også, for å redusere fukt osv)
  • Hele media-seksjonen, samt strøm til laptoper og ladere, er koblet til styrt strømuttak og skrus enkelt av med en bryter på kvelden. Derfor er alt av elektronikk helt av både om natta og i løpet av arbeidsdagen. Minst mulig i standby. Dette tiltaket er nytt av 2013.
  • Skrur av lys i rom vi ikke er i.
  • Kjører fullest mulige vaskemaskiner og oppvaskmaskin.

Strømavtale
Etterskuddsvis betaling på spotavtale uten påslag, for øyeblikket Kraftinors mobilavtale. Topp 3 hos konkurransetilsynet. Ser at i mitt område så tilbyr også Lærdal Energi, og Gudbrandsdal Energi tilsvarende gunstige avtaler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.