torsdag 19. mars 2015

Selvangivelsen 2014 - foreløpig resultat

I starten av 2014 skrev jeg at jeg endret på skattekortet for å betale mest mulig riktig skatt. Mannen gjorde det samme og ga slipp på sin restskattfrykt og sluttet å betale inn ekstra skatt. Dette med bakgrunn i at det er mer lønnsomt at vi sparer pengene selv på høyrentekonto enn å midlertidig låne de ut til staten.

Statens rente på skatt tilgode er 0,91% årlig beregnet fra 1.juli 2014 og til beløp utbetales i 2015, så selv om rentene på høyrentekonto i fjor lå på bare rundt 3% så er det betydelig mer lønnsomt å få pengene inn på egen konto hver måned enn å spare de opp hos staten. I teorien kunne vi også betalt inn for lite skatt for å spare det midlertidig selv, men da det medfører økt risiko ønsker vi heller ikke den løsningen. Å sikte mot 0,- er derfor ideelt for oss. Vi har jo også en bufferkonto stor nok til å ta seg av litt restskatt dersom det skulle tippe feil vei.

Så derfor var det jo litt interessant å se om vi lyktes.
For 2013 fikk vi igjen ca 35.000 kroner.
For 2014 får vi igjen ca 8.000 kroner viser den foreløpige beregningen, og den ser ved første øyekast ganske riktig ut.

Dermed er vi mye nærmere å ikke ha betalt inn for mye skatt enn tidligere, men kanskje ikke helt i mål. Jeg vet ikke helt hvorfor vi får igjen såpass heller, men litt +/- må man vel regne med. Det viser i alle fall at det var lurt å endre på skattekort for å få en mer riktig beskatning gjennom året. For det vi da ikke har betalt for mye i skatt har vi kunnet spare selv. I hovedsak er det at skattekortet mitt har tatt høyde for pendlerfradraget som gjør det største utslaget.

Det som da er viktig nå, uansett om foreløpig resultat viser pluss eller minus: Sjekk selvangivelsen nøye! Skatteetaten vet ikke alt om deg, så nå er det din tur til å fortelle dem det de ikke har fått med seg. Der kan det være penger å spare!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.