lørdag 21. mars 2015

Ukas middager - uke 13

Kanskje dere vil vite hva som står på vår eminente middagsplan for neste uke?
Vi lager jo alltid plan for ukas middager på lørdager samtidig som vi skriver handleliste. Dette gjør vi ved kjøkkenbordet, så vi kjapt kan sjekke skuffer og skap for hva vi har/mangler. Veldig koslig lørdagsrutine også egentlig :) Fordelen er at vi da kan legge opp middager etter både ønsker og ikke minst hva vi har liggende. Og vi går gjennom hva vi trenger til hver rett for å sikre at vi handler inn det som mangler og unngår unødvendige nød-turer til butikken.

Vi går samtidig gjennom butikkenes tilbudsaviser, og legger tilbudene litt til grunn for middagene, det skal sies. En fin app på mobilen heter Mattibud!

Vi prøver å spise litt variert og alltid ha en eller to vegetarmiddager, en med kjøtt, en med kylling og en eller to med fisk. I helgene lager vi det vi har lyst på, litt uavhengig av resten av uka.

Neste uke ser planen slik ut:

 • Fiskepinner med råkostsalat (Fiskepinner -30% hos Coop extra)
 • Elgekarbonader med poteter og frosne grønnsaker
  (karbonader fra fryseren, hjemmelaget, etter å tidligere ha spleiset med familie på store mengder elgekjøtt)
 • Indisk bønnegryte
 • Ovnsbakt laks med stekte grønnsaker (1/2 av en pakke fersk laksefilet fra Rema1000)
 • Shawarma med kylling (vi tømmer fryseren for billigkylling fra Sverige, før det er slutt)

Vi bestemmer ikke på forhånd hvilken dag vi skal spise hva, så tar vi det litt etter hva som passer best hvilke dager, og hva vi har mest lyst på.

Mens i helga har vi råd til å kose oss litt ekstra viser kontoen, så da blir det biff (entrecote på tilbud hos Meny), hurra!

For å repetere fordelene med å lage middagsplan, handleliste og ukeshandle:
 1. Det blir billigere! Du slipper unna med en runde i butikkene. For hver gang man er i en butikk tar man med noe ekstra. Å begrense antallet butikkturer er veldig fornuftig.
 2. Det blir billigere! Ved å bruke handleliste reduseres feilkjøp, kasting av mat og behovet for ekstra butikkturer i løpet av uka. Klarer man å holde seg til lista kjøpes det også lite ekstra som ikke egentlig trengs.
 3. Det er mindre stressende! En dag og ferdig med handlingen. Ikke lenger nødvendig å bruke tid hver dag på å komme på middag. Man kan planlegge middagen fra kvelden før, ta ut av fryser osv, legge til tining i kjøleskapet (hvilket faktisk sparer litt strøm også!) og komme hjem etter jobb der alt er klart til å lage middag. Null stress.
Om man ikke er vant med dette tar det litt tid å få inn rutinen. I starten er man ikke så dreven på handleliste og endel kan bli glemt. Men øvelse gjør mester, og det tar bare noen uker før man får skikkelig dreisen på det. Og da tror jeg aldri man går tilbake, fordi det oppleves som så mye mindre stressende enn hva man var vant til tidligere.

Og er det noen som ser likhetene med disse "matkassene" man kan kjøpe for dyre dommer? Du får mindre stress i hverdagen, du er sikker på at alle ingredienser er i hus, du trenger ikke finne på middag hver dag. Den eneste forskjellen er at du selv må gjøre jobben med å bestemme menyen og faktisk utføre handlingen - én gang i uka. En jobb det egentlig er unødvendig å betale andre for å gjøre.

2 kommentarer:

 1. Takk for tips :-) Blir så inspirert av deg!! I går måtte den ene hunden vår hasteopereres...på kveldstid. Alt gikk fint....men regningen kom på nesten 20 000. Heldigvis har vi forsikring...men med en egenandel på 25% så ble noen kroner, ja.. Da er det godt å ha en konto som heter Hunder hvor vi har satt av en liten sum i mnd noen år til uforutsette utgifter. Da var det bare å cashe ut fra den. Surt...men ikke fullt så surt som hvis vi ikke hadde hatt penger til det :-) Ønsker deg en fin helg! Hilsen Inger

  SvarSlett
  Svar
  1. Huff, kjenner til det med syke kjæledyr... Håper det går bra med hunden deres! Hadde jeg hatt hund eller katt hadde jeg definitivt hatt forsikring ja! Og en egen hundebuffer kommer veldig godt med. For selv om man jo kan håpe på det beste så kommer man sjelden unna at dyrene blir syke en eller annen gang. Lurt å sette av til det! Det gjør helt klart en vanskelig situasjon mye lettere at man ikke må tenke på penger. Selv om det er surt, så er det vel på en måte forventet om man har dyr...

   Håper bisken holder seg frisk fremover :) God helg til deg også!

   Slett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.