torsdag 12. mars 2015

Enda et abonnement forsvunnet

Nå ha vi sagt opp abonnementet på Dine Penger. Fordi vi synes det er for dyrt i forhold til hva vi får ut av det. Det er nesten litt komisk. Men enten så er vi utlært (ikke mulig!), bladet har tapt seg innholdsmessig, eller vi er rett og slett ikke enige med bladets innhold lenger. Jeg føler at bladet dessverre har blitt mer og mer vinklet mot forbruk. Og da gjerne den type forbruk de godt opp i åra som sitter godt i det bedriver. Kanskje en nødvendighet for å få solgt bladet? Men da treffer det ikke oss så godt lenger. Jeg tror rett og slett vi har blitt litt for "ekstreme" i forhold til den jevne økonomiske nordmann. Og enda er vi laaangt fra så ekstreme som vi kunne vært, ref Early Retirement Extreme eller Mr Money Mustache. Det eneste vi har hatt god nytte av i det siste har vært fondsanbefalingene. Men, det endrer seg ikke raskere enn at vi kan kjøpe et blad i butikken innimellom om vi føler behov for det. 

Det fine med mange magasiner er at de forhåndsbetales. Så når det kommer en regning med et blad kan man ofte velge å si det opp og ikke betale regningen. Jeg vil tro mange bare betaler. Det føles jo slik når det kommer en faktura, at den skal betales. Men les nøye hvilke nummer du betaler for. Er de frem i tid, ja da skal det være mulig å heller si opp enn å betale. Det står ofte kontaktinfo til kundeservice på fakturaen også. Det er gjerne en viss frist for oppsigelse etter du har mottatt det siste bladet, så det er lurt å ta stilling til saken raskt. Er det verdt prisen? Kan du leve uten?

For meg har nå nesten alle abonnementer forsvunnet. Det er fortsatt igjen en pocketbok jeg får noen ganger i året, men for under hundrelappen så er det ok. Det eneste magasinet som nå kommer i postkassa er mannens Fiske, men det er et gaveabonnement og betales ikke av oss, hurra!

Etter forrige innlegg om å ha sagt opp mitt abonnemenet på Donald bøker, så forsvant det også et abonnement på et treningsblad. Av en eller annen grunn ble jeg ikke sprekere av å sitte i sofaen å lese det bladet. Da er det bedre med en ekstra løpetur fant jeg ut.

Det føles fortsatt deilig å kutte utgifter!
Selv om ironien ved å kutte ut Dine Penger for å spare penger absolutt er til stede :) 

8 kommentarer:

 1. Jeg sa også opp mitt abonnement på Dine Penger litt av samme årsaker som deg. Det føltes som færre og færre saker traff meg eller gav meg noe. Alt for mye om bilkjøpg leasing (har ikke bil), om hyttekjøp og vedlikehold (har ikke hytte), om båt og reiser, hus og hjem. Ja, mye om hvordan forbruke økonomisk, men lite om mindre forbruk og enklere og mer økonomisk livsstil. (Men det selger vel kanskje ikke så godt? Det er tross alt forbrukere som har en tendens til å kjøpe). Som regel var det gjerne 1 sak jeg var mer interessert i hvert blad, men det er ikke nok til at det er verdt å kjøpe det (noe som er litt synd for jeg liker bladet i utgangspunktet).

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt at det ikke bare er vi som har reagert på det. Helt sant det du sier.

   Slett
 2. MMM er ikke ekstrem. Han er bare "less ridiculous"! :) (ref dagens MMM-innlegg)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, forsåvidt sant ja!
   Bra innlegg det der :)

   Slett
 3. Både Dine Penger, treningsblad + mange flere kan du låne på biblioteket. Jeg har ikke abonnert på flere år. Bare et lite tips... :-) Hilsen Inger.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er et veldig bra tips!
   Er utvalget bra på alle bibliotek?
   Skal sjekke hos oss når nytt blad har kommet ut :)

   Slett
  2. Jeg bor på et lite sted og her er utvalget bra. Både vanlige ukeblader, interiørblader osv. Anbefaler også å bruke biblioteket til å låne e-bøker og lydbøker gratis på nett. Du logger deg inn med lånekortet. Hilsen Inger :-)

   Slett
  3. Ja, dette savner jeg fra jeg studerte. Da hadde jeg all verdens blader, tidsskrifter og aviser gratis og lett tilgjengelig på biblioteket på campus :) Nå bor jeg såpass langt unna biblioteket at det har lite for seg å reise bort dit for å lese i noen blader/aviser. Bussturen t/r koster mer enn om jeg skulle kjøpt bladet selv.

   Slett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.