lørdag 28. mars 2015

Status mars/april

Våknet torsdag - på bursdagen min - til kontoen full av penger!
Ikke ille ;)

Pengene forsvant selvsagt til diverse sparing like raskt som de kom inn. Det ble satt av penger til alle aprils utgifter, samt litt ekstra til lommepenger på ferietur i april og litt til å fikse planting på verandaen igjen i tilfelle våren skulle komme i løpet av april. Liker å plante spiselige saker, så da settes det av litt til jord og annet stæsj som kanskje må kjøpes inn. Har ingen egen post for slik, men av erfaring vet jeg nå at vi legger igjen litt hos Plantasjen hver vår, så da får vi ta høyde for det.

Av en eller annen grunn har jeg helt mistet kontrollen, i positiv forstand, så det sto mer penger på kontoen etter forrige mnd enn jeg hadde regnet med. Husker ikke hvorfor, men antagelig satte jeg av til noe som ikke har blitt brukt? Fælt å innrømme at jeg virkelig ikke helt ser hvor pengene kom fra. Har sjekket at alt er betalt/trukket fra konto, at alle kredittkort er tomme og gått over utgiftslista mange ganger. Jeg sparer litt på transport siden det blir en ferieuke i april og noen fridager pga påske, men ikke nok til å forklare hele overskuddet som har dukket opp. Men, det ser ut til å stemme, så jeg satser på det. Skulle det vise seg at jeg har bommet så får jeg hente ut penger fra en eller annen sparekonto, og det får bli mindre sparing neste måned.

Da ble status slik i slutten av mars:

Boligspar mars: 24.200
Fond (pensjon): 2000
Avdrag gjeld i mars: 4422
Sum langsiktig sparing** mars: 30.622
Sparerate* mars: 53%
Sparerate hittil i 2015: 39%
Sparerate totalt i 2014: 46%


*Sparerate = Sum langsiktig sparing og avdrag på gjeld delt med netto inntekt
** Langsiktig sparing = langsiktig sparing på konto/i fond pluss avdrag på gjeld


Spareraten ble høy, og vi fikk endelig tatt igjen det vi har ligget bak på boligsparingen. Og jammen fikk vi satt et par tusenlapper til pensjonssparing i fond også! Om dette viser seg å stemme er jeg veldig fornøyd! Pengene er sendt til sparing i alle fall, jeg håper de blir der :) 

Fordelingen av sparepengene ble enkel, da jeg er veldig glad i runde tall! Status på boligsparekontoen er nå nøyaktig 300.000 kroner. Fine saker! Og egenkapital til bolig tippet nå over 900.000, så om en tre måneders tid når vi millionen! Det er utrolig gøy å nærme seg slike milepæler, når man jobber hver mnd med å holde forbruket nede og spare mye. Utrolig godt å se summene øke, det gir motivasjon for å fortsette! Derfor ble det nå printet ut og hengt på kjøleskapet :) 

Da er det på tide å sette sammen en kvartalstatus, jeg gleder meg!
7 kommentarer:

 1. Fantastisk! Det er så moro å følge deg/dere videre på ferden!
  Jeg må lage meg noen slike grafer for å virkelig "se" framgangen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er utrolig motiverende å se at det vi gjør funker :)
   Og det virker til å være sannhet i at bare man kommer skikkelig igang så bare baller det på seg av seg selv nesten :)

   Slett
 2. Hei. Rentene på boliglånet, medregnes de også når man skal beregne sparerate, eller er det kun avdragene man kan ta med?

  SvarSlett
  Svar
  1. Kun avdrag regnes som sparing. Rentene er dessverre bare en utgift fordi man har måtte låne penger av noen.

   Slett
 3. Gratulerer med en knall sparerate på over 50%! Bare å kjøre på i samme tempo fremover, så blir dette skikkelig bra :) Antar at det er fullt fokus på å bygge egenkapital til bolig som for tiden gjelder?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ikke alle mnd det er like lett å få like høy sparerate, men vi prøver :)
   Ja, her bygges det egenkapital for alle pengene for tiden!

   Slett
 4. Når alt kommer til alt er det ikke mange 'ting' man trenger å bruke penger på.Vi ligger på en sparerate på 42% men vi har 2 små barn som får absolutt alt vi mener de trenger.Inspirerende blogg du har!

  SvarSlett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.