onsdag 8. april 2015

Turbudsjett Istanbul

Påske vel overstått for alle håper jeg!
Med nydelig vær koste vi oss med fisketur på Hvaler er par dager, og de siste tre dagene hjemme
sammen med familie. Ingenting smaker så godt som fersk nyfisket sjøørret! Så påsken den ble fin.

Nå er det ikke mange dager før vi igjen skal gjennom den ultimate økonomiske utfordring: Gardermoen. Her må det virkelig planlegges godt for å slippe å bruke penger på flyplassen. Det viktigste er å ikke kjede seg mens man venter, så å ha med lesestoff, podcaster eller sånt er lurt. Dernest er det lurt å ha spist et godt måltid før man entrer flyplassen, slik at man holder ut til flymat serveres, eller til man er fremme. En tom vannflaske kommer gjennom sikkerhetskontrollen og kan fylles på innsiden. Da er det meste rigget for å bruke minst mulig penger på Norges mest overprisede sted.

Og det er nødvendig da turbudsjettet selvsagt er satt, og vi vil jo ha mest mulig penger på tur, ikke legge igjen halvparten allerede før vi forlater landet.

For denne turen ligger lommepengebudsjettet på 6350 kroner, for to personer, én uke i Istanbul.
Det bør kunne holde, men det er ikke så veldig mye til overs for shopping for å si det sånn. Vi leier leilighet med et vennepar, via airbnb, så oppholdet i seg selv er ikke så dyrt.Vi betaler 3200 kroner. Meget sentralt og med bra standard. Ikke minst gir det oss muligheten til å ikke spise alle måltider ute. Forhåpentligvis kan vi lage middag hjemme et par dager, og spare litt penger. Eller dvs, bruke mer penger på andre ting. Jeg har ingen forventning om at det skal være penger igjen etter turen. Pengene på feriekontoen er til for å kose seg med.

Da blir det nok en halvannen uke uten blogginnlegg, men så kommer jeg tilbake med reiseskildring etter ferien :)

Turens kostnader:
Flybilletter: 2704,-
Opphold: 3200,-
Lommepenger: 6350,-
Summert: 12 254,-    

Billig er det aldri å reise på tur, men jeg synes vi får igjen i livskvalitet, opplevelser og glede. Så lenge pengene er spart på forhånd og det ikke går på bekostning av andre økonomiske mål, så er det hyggelig å reise litt. Og det skal sies, at grunnet mannens ryggskade, så har vi ikke vært på tur siden april 2014. Jeg har hatt et par mindre jobbreiser, men det kan ikke telles som fritid. Dermed er det helt klart på tide med en tur :)


Foto: shuttermon @freeimages.comIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.