torsdag 1. oktober 2015

Kvartalstatus 1.oktober

Huhei hvor tiden flyr da!
Plutselig månedsskifte igjen, og på tiden med en oppsummering.
Og ikke bare det, et nytt kvartal er unnagjort, og det er gøy å se på utviklingen.

Oppsummert i månedsskiftet september/oktober:
Netto inntekt september: 55.666


Boligspar september:17.000
Fond (pensjon): 0,-
Avdrag gjeld i septem
ber: 4154,-
Sum langsiktig sparing** september: 22.154

Sparerate* september: 38%
Sparerate hittil i 2015: 47%
Sparerate totalt i 2014: 46%

*Sparerate = Sum langsiktig sparing og avdrag på gjeld delt med netto inntekt
** Langsiktig sparing = langsiktig sparing på konto/i fond pluss avdrag på gjeld


+ Veldedighet: 1500,- (7500,- hittil i år) 

Denne mnd er inntekten mindre enn forrige mnd, men det skyldes at mannen fikk etterbetalt endel i august, så dette er mer normalen. Selv med utbetaling fra aap og forsikring så mangler det noen få tusenlapper i forhold til normal lønn hos oss hver mnd. Og for de som lurer på hvordan det går med mannen, så er svaret bedre. Han jobber nå 50% og skal trappe opp over tid. De siste 50% bruker han på trening, noen dager har han to økter hver dag! Dette for å fortsette bedringen etter rehabiliteringsoppholdet hans i sommer. Om han noen gang blir helt bra er usikkert, så han er også i gang med å få tilrettelagt oppgaver på jobb som passer bedre til ryggen hans enn stillesitting hele dagen.  Håper er jo at han får oppgaver som gjør at han kan jobbe 100% igjen. Nei,. den ryggen er jammen skumle saker. Stolt av mannen som gjør alt han kan både for å være i jobb og for å bli bedre, det står respekt av innsatsen hans! Mer kan man ikke forlange :)

Så en titt på utviklingen siden 1.1.2014, i tall:
Sparing
Vi sparer som vanlig til bolig, dette har prioritet. Boligsparingen har økt med 52.000 de siste 3 mnd, det er etter planen. Planen tar oss i havn til å ha like mye i kontanter som gjenstår på boliglånet over nyttår. Det som har vært til overs etter boligsparing ihht til utregnet beløp har gått til fondssparing, og fondsverdiene er per 1.10.15 73.115 kroner, noe vi må si oss fornøyd med. Vil fortsette å spare i fond ved sidenav å prioritere bolig.

Total egenkapital til bolig, inkl likviditet i dagens bolig, BSU og sparepengene er nå 1,069 mill. Hurra - det går fremover!

Gjeld
Gjelden synker saaaaakte fordi vi prioriterer sparingen. Til tross for at jeg tror vi har hakket høyere rente på boliglånet enn sparepengene akkurat nå. Forskjellen er allikevel så liten at jeg ikke føler noen hast med å cashe ut lånet. Har beregnet et tap på noen få hundrelapper i året, og det er uansett så kort tid frem til vi kan vurdere å cashe ut hele at vi fortsetter å spare på konto. Det motiverer fortsatt mest, noe som er viktig.

Formue
Formuen har økt med ca 70.000 de siste 3 mnd, herlige saker!
Jeg vurderer om vi skal få en ny verdivurdering av boligen vår før nyttår, fordi jeg er så innmari nysgjerrig på hva verdien ville bli satt til nå. Samt å få et oppdatert tall på egenkapitalen vår. Trolig har vi noe mer enn jeg er klar over, spørsmålet er bare hvor mye.Sjekk Status og grafer for oppdaterte grafer.


5 kommentarer:

 1. Hvor mye koster en ny verdivurdering av boligen? Er det viktig for økonomiske beslutninger i nær fremtid at dere vet det nyte tallet, eller er det kun fordi du er nysgjerrig?

  SvarSlett
  Svar
  1. Tenkte å forhøre oss med våre lokale meglere om noen tilbyr gratis verdivurdering :) Hender noen gjør det.
   Hvis ikke drøyer vi det nok til det blir aktuelt å selge. Har lyst på oppdatert tall, men litt drøyt å bruke penger på det når vi ikke trenger den enda. Om ikke vi har så lyst til å vite at vi tar det fra en annen forbrukspost da, det er jo mulig.

   Slett
 2. De er fine disse kvartalsrapportene dine. Spesielt grafene, de har motivert meg til å strukturere egen økonomi. Utrolig hvor mye mer motiverende det er å se tidsgrafer av kapital hope seg opp, eller gjeld forsvinne enn kun å forholde seg til kontoutskriften.

  SvarSlett
 3. Hei. Er nettolønnen her din eller for dere to samlet?

  SvarSlett
  Svar
  1. Alt jeg oppgir er for husstanden samlet :)

   Slett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.