onsdag 14. oktober 2015

Om julekvelder og kjerringer

I dag er det nøyaktig 71 dager til julaften!
71 dager til huset skal være fylt av ribbelukt, julenøtter (med eller uten Askepott), pepperkaker og juletre. Og ikke minst 71 dager til gaver skal bytte hender på sedvanlig vis.

Så det er på tide å starte forberedelsene. Litt tidlig å sette på ribba, men helt klart på tide å se over økonomien og sette av penger til julefeiring og gavekjøp, om ikke dette allerede er på plass. Hos oss står gavekontoen for øyeblikket i 0,- etter siste oversendelse av penger til mannens familie i utlandet. Og det er to lønninger før desember setter inn, noe som i praksis betyr at gavebudsjettet i år blir på 4000 kroner. Noe som er mer enn nok, og jeg tror vi inkluderer årets pinnekjøttmiddag i det budsjettet også. Det pleier å koste oss rundt en 1000-lapp i mat og drikkevarer. En julegave ble innkjøpt så tidlig som i April, men resten gjenstår.

Så vi har såvidt startet å forberede oss. Vi har invitert til pinnekjøttmiddag den første adventshelgen, og jeg har noen tanker om hva folkene skal få i julegave i år. Og jeg håper å få unna gavehandlingen i november.  Av julepynt har vi omtrent alt som trengs, det eneste ønsket er nye adventslys, fordi adventslys er koslig :) Men ellers er det bare å hente ned kassene fra loftet. Dermed tror jeg det meste er ganske klart.

Skriver dette mest for å minne om at jula plutselig kommer fort og uventet på lommeboka om man ikke er forberedt. Det er også lettere å tenke over de reelle behovene nå, fremfor å "oppdage" de når all den fine julepynten kommer i butikkene. Sett opp en liste over hva som faktisk trengs, og hold deg til den. Regn på hvor mye penger som bør settes av, slik at jula ikke faktisk varer til påske i form av avdrag på kredittkort eller liknende. Det er ikke gøy å få regningen for julefeiringen i slutten av januar. Og planlegging er som så ofte ellers nøkkelen også til å redusere forbruket i tiden som kommer fremover :)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.