fredag 27. november 2015

Black Friday - Tipsene som redder lommeboka

Ja da var den her igjen, Black Friday.
Den amerikanske shoppingdagen som tar et stadig tettere grep om oss også her i Norge.
Det kan være hardt for lommeboka om man ikke passer på - for som dere alle vet, det billigste er kjøpet som aldri blir gjort.  Så her er mine tips for å unngå smeltede bankkort  dag:

#1 Det du ikke trengte i går trenger du heller ikke i dag
Det kan være fristende når tilbudene hagler, men hold fokus på behov og ikke lyster/ønsker. Det du plutselig i dag kommer på at kunne være kjekt å ha bør forbli i butikken. Det er derimot lov å lete etter gode priser på ting du har tenkt på en stund.


#2 Sjekk priser
Langt fra alle priser som oppgis er tilbudspriser. Uttrykk som "sjekk prisen!" og "wow!" i store bokstaver indikerer at en vare ikke selges på noe reelt tilbud, og det kan like gjerne dreie seg om helt vanlig pris, presentert ed store bokstaver. Så bruk prissjekkingsverktøy også i dag! Vi bruker prisjakt både på pc og mobil, og de tingene vi er ute etter gode priser på nå har vi fulgt prisen på i mange ulike butikker over lengre tid allerede. Slik har vi mulighet til å avgjøre hva som er en bra pris.


#3 Sammenlikn de riktige produktene
Ofte er det kun spesielle modeller/konfigurasjoner som selges til spesielt god pris. Her er det vesentlig å sjekke produktkode dersom du skal sammenlikne pris mellom flere butikker! Tilsynelatende samme vare kan ha ulike egenskaper og derav ulik pris.


#4 Black Friday er ikke den billigste dagen
I motsetning til hva man kan få inntrykk av er prisene jevnt over ganske like. I dag er bokstavene kanskje størst, men prisene ikke nødvendigvis lavest, viser en undersøkelse utført av Din Side. Dermed ingen grunn til å gå av skaftet! Om ikke lenge venter romjulssalg og januarsalg også.


#5 Se opp for lokketilbud og utsolgte varer
Ja, realiteten er at det ofte er svært få av en vare til god pris. I tillegg er mange av tilbudene slik at de kun gjelder i butikk - og ikke i nettbutikk. Dere vet jo hvorfor - for at vi skal dra til butikken og samtidig plukke med oss noen julegaver til fullpris eller bli overbevist av en ivrig selger om at Tre nøtter til Askepott fortjener en ny tv i år. Bli ikke for overrasket om det er tomt for det du var ute etter om du først drar deg til butikken.


#6 Bruk handlelisteprinsippet
Ikke kjøp annet enn det du skule ha! Gjør du det har du gått rett i de fella handelsstanden prøver å lure deg inn i. De ønsker ditt besøk i butikken eller på nettsiden i håp om at du skal finne noe annet som også frister og som fører til kjøp. Tilbake til tips 1!


#7 Bli under dyna - overse det hele
Det aller tryggeste for lommeboka er å ikke lese nyhetsbrev på epost, ikke se på reklamer, og å holde seg unna butikker denne dagen. Husk tips 1 - hvis du ikke trengte noe tidligere denne uka trenger du det heller ikke nå! Bli hvor du er og skalk lukene!


Selv har jeg utfordringen med å nettopp ha fått lønn, og samtidig har vi en innkjøpsliste til baby hvor det er noen ting jeg skal følge med på om kommer på uvanlig bra tilbud. I tillegg til noen andre småting som har vært påtenkt en stund, som vi kanskje slår til på ved en god pris. Men utover det gjelder det å holde seg i skinnet!

1 kommentar:

  1. Skjønner ikke at folk orker de handlekøene, bilkøene og parkeringsproblemene som Black Friday medfører. Det er ikke verdt den eventuelle besparelsen man oppnår.

    SvarSlett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.