onsdag 4. november 2015

Sider med inspirasjon til billige middager

Vi begynner å merke at matvareprisene har gått opp. Hele 4,1% økning det siste året, mens vårt budsjett står stille. Der merkes bedre og bedre om vi bruker av matpengene til annet, og et par ganger har vi sett oss "nødt" til å dekke diesel til bilen fra bilkonto, selv om vi hittil har dekket det av matkontoen. Selvsagt ikke noe galt i å ta det fra bilkonto, hører jo hjemme der, men det betyr jo at maten har blitt dyrere, for vi kjører ikke spesielt mye mer. Så, da må vi prøve å strekke matpengene enda lenger, ved å lete frem rimelige middagsalternativer. For vår del er det viktig at maten er næringsrik, spesielt nå som jeg er gravid, og da er det naturlig å fokusere enda mer på vegetarretter og heller skjære ned på inntaket av kjøtt. Litt kjøtt er selvsagt bra for jern-nivåene, men også fullkorn og grønne grønnsaker er gode jernkilder.

På min jakt etter tips til billige middager har jeg kommet over et par smarte sider som bør deles med dere:

Den første er Studmat - rett og slett mattips for studenter, og som kjent har studenter lite å rutte med. Fordelen er at disse tipsene er meget nyttige også for andre som har behov for å knipe inn på matkostnadene. Jeg ser f.eks ingen grunn til at dere som jobber med å bli kvitt forbruksgjeld skal bruke mer penger på mat enn en student i tiden det tar å betale ned. Utfordringen da er jo å få i seg mat som er næringsrik nok. Og jeg synes oppskriftene hos Studmat er rimelig næringsrike til å være så billige som de er! Her snakker vi langt fra bare spagetti med ketsjup på! Så stikk innom for inspirasjon til veldig billige middager! I tillegg er de superraske, noe mange også setter pris på.

Ellers har Vegansmisjonen denne uka ukesmeny med middager til under 100-lappen. I tillegg snakker vi da veganske retter uten kjøtt, noe som er bra for lommeboka. Her er det mye godt!

Forøvrig skal vi vurdere å skru opp matbudsjettet noe i neste års budsjett. Et par hunderlapper vil jo dekke økningen i matprisene. I tillegg blir vi jo en til som sikkert vil ha noe mat neste år, det må også tas litt hensyn til, selv om det ikke kreves mye i starten.

Edit: Glemte å skrive at dagens matbudsjett er på 5500 kr for oss to voksne. Skal da også dekke husholdningsartikler fra matbutikk, andre småting til hjemmet, evt felles cafebesøk/take-away og hittil har vi også dekket diesel fra det budsjettet. 

1 kommentar:

  1. Takk for gode tips! En annen bra matside er http://www.budgetbytes.com. Mottoet der i gården er "My stomach is full, and my wallet is too" :)

    SvarSlett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.