onsdag 27. januar 2016

Hva gjør vi når børsene stuper?

I det jeg er i gang med å få orden på pengene i forkant av neste måned, så ser jeg jo på fondskontoene

For oss er fondsinvesteringene svært langsiktige. Vi kan ikke skjelve hver gang børsene faller, og heller egentlig ikke juble i det de brått går oppover. Det vil svinge, og nå er vi absolutt inne i en ustabil periode! Det greieste er faktisk å ikke se/tenke så mye på det, men fortsette jevnlig sparing.
våre at avkastningen vår har stupt, noe som for tiden rammer mange. Er det grunn til å bli nervøs? Hva gjør vi?

Så det vi gjør akkurat nå, når grafen er på et lavere punkt enn på lenge, jo, vi sørger for å kjøpe litt mer! Når fond faller i pris er en god tid for å kjøpe. Så selv om vi akkurat nå har et stort behov for å spare opp en midlertidig buffer på konto så fort som overhode mulig (før nytt digert boliglån begynner å løpe senere i vår..), så har jeg allikevel sørget for å få 5000,- inn i aksjefondene nå.

Ellers pusler jeg med nye mål for året, det vil dessverre ikke bli aktuelt å sette så mye i aksjefond som vi kunne gjort om vi ikke hadde kjøpt oss hus. Men jeg lurer på om ikke vi i alle fall skal prøve å komme oss dit at vi har mer i innskuddsverdi i aksjefond enn vi har verdi i bil. Det hadde vært hyggelig! Dvs å få innskuddsverdien opp i over 100.000 kroner. Det bør vi kunne få til i løpet av året!

4 kommentarer:

 1. Er det lov å spørre hvilke fond dere sparer i? Er ganske grønn når det gjelder slikt, men har forstått at det er vanskelig å være ekspert. Og at det er lurt å velge fond med lav forvaltningskostnad :)

  SvarSlett
  Svar
  1. I DNB Global Indeks for tiden. Jeg pleier sjekke terningene som gis indeksfondene i Dine Penger, og følge anbefalingene der, alt som har en 6'er er verdt å beholde :) Lav forvaltningskostnad er lurt. Ser endel går for det nye Superfondet hos Nordnet også, som er gratis! Ikke sikkert det er dumt altså. Men jeg tør ikke anbefale noe spesielt, for jeg er nybegynner selv. Men når all forskning viser at de færreste aktive forvaltede fond klarer å gjøre det bedre enn indeksfondene, så går jeg for at det enkleste kan være det beste også i denne sammenheng.

   Slett
 2. Hei :) Har du utdanning innen økonomi, eller bestemte du deg bare en dag for at dette skulle du sette deg inn i og klare? Jeg er veldig imponert over hva du får til av sparing! Jeg ser at vi også kunne spart mye hver måned, sånn i utgangspunktet, men så ender det likevel hver måned med at det holder sånn akkurat... Hvis du skal gi noen "nybegynnertips"; hva vil du anbefale å starte med ift sparing? Vi kan spare mye på å ukeshandle, det ser jeg de ukene vi får det til. Men bortsett fra det? Vi har 3 barn, så det er klart at det går en del utgifter på barnehage og utstyr til dem, men jeg mener likevel det skal være rom for sparing...

  SvarSlett
 3. Hver langsiktig i fondssparingen og kjøpt litt hver mnd så er du med på alle svingningene

  SvarSlett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.