onsdag 6. januar 2016

Plutselig økt formue!

Observante lesere har kanskje allerede lagt merke til en noe mystisk formueøkning på grafen over vår "net worth". Noen tror kanskje det dreier seg om en tastefeil fra min side, men sannheten er betydelig hyggeligere!

Før jul bestilte vi oss en gratis verdivurdering av leiligheten vår. Både mtp på kommende salg, og av ren nysgjerrighet. Fant en megler som tilbød det uten kostnad og da slo vi til. Hadde håpet på å få resultatet før nyttår, men det kom heller rett over nyttår. Jeg velger allikevel å oppdatere formuen per 1.1.2016 med de nye tallene.

Siden forrige vurdering for tre år siden har leiligheten blitt 225.000 kroner mer verdt, eller 20% økning om dere vil, noe jeg ikke synes er så ille for en rimelig bolig her ute på "landet". Verdivurderingen sier nå at vi kan forvente å ha ca 1.350.000 kr i egenkapital når vi skal ut å kjøpe ny bolig etterhvert. I tillegg gode ord fra megler om at vi trolig har en lettsolgt leilighet som ofte går for bra pris. Veldig positivt å ha med oss når vi skal selge etterhvert.

Dette er bakgrunnen for det plutselige formuehoppet.
Og, det tar oss rett over millionen i det jeg kaller "reell formue", dvs salgsverdi på hus og bil, pluss sparepenger og investering, minus all gjeld. Så, selger vil alt og kvitter oss med all gjeld og stikker til Thailand kan vi dra med over 1 mill på konto. Ikke akkurat et realistisk scenario, haha, men som illustrasjon av at pengene faktisk er tilgjengelige, dersom vi ikke hadde hatt behov for et sted å bo.

Gøy å se det øke!

Formue pr 1.1.16 setter jeg da til 1.077.874 kroner.

4 kommentarer:

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, den er ikke fjernet av forfatteren, merkelige saker. En bug kanskje.

   Slett
 2. Prøver igjen: Gratulerer så mye som "nettomillionær"!! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk!
   Nettomillionær er en god start :D

   Slett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.