tirsdag 1. juli 2014

Kvartalstatus 1. juli 2014

Ja da er vi halvveis i 2014!

Hittil i år har vi gjort følgende:
- Giftet oss, betalt bryllup og bryllupsreise og slått sammen økonomien til felles økonomi.
- Spart opp til og kjøpt ny bruktbil, samt solgt den gamle.
- Startet sparing på konto øremerket boliglånet i det renteforskjellen tilsier det.

For resten av året gjelder det å fylle boligsparekontoen opp til 240.000 kroner.

Vi sparer mye hver måned, og det er utrolig deilig å se gode resultater av dette!
Så her er status per 1. juli 2014:

Se større versjon her.
Siden 1 april har endel skjedd her.

Bil
Bilsparingen er byttet ut i bil. Vi gjorde et svært godt kjøp og kjøpte bil for en god del mindre enn salgsverdi i dag ihht egne observasjoner i bruktmarkedet og også Din sides "hva er bilen verdt"-kalkulator. Vanskelig å si nøyaktig, men jeg har tro på at verdien jeg har satt inn er nogenlunde rett. Kommer til å nedjustere bilens verdi minst årlig, vil allikevel ha den med her som en verdi. I tillegg brukte vi ca 20.000 mindre på bil enn vi hadde på konto, så de ble overført til boligspar.

Sparing
Her har boligspar kommet til. Umiddelbart etter bilsparekontoen var fylt overtok boligspar. Dette er penger som er øremerket bolig, selv om de står på vanlig høyrentekonto. De kan brukes enten som egenkapital eller til nedbetaling av boliglån, hva enn som er fornuftig etterhvert. Per nå er renta på høyrentekonto høyre enn på boliglånet, og det blir jo snakk om endel penger etterhvert! Så de får stå der de gir mest avkastning.

Av alle utbetalinger i juni (feriepenger og skattepenger) har vi hittil spart ca 60%. Resterende går til å dekke de vanlige utgiftene, og noe blir nok faktisk til forbruk. Finansminister innvilger det denne gang, noen ønsker skal oppfylles. Sparingen har ført til at boligsparkontoen nå er halvveis til årets mål! I rute! Bittelitt settes også i fond.

Gjeld
Gjelden har ikke sunket med mer enn standard avdrag. Her spares det i stedet grunnet rentesituasjonen vår. I august kommer vi under 600.000 i studielån, det er jo hyggelig å få de ned på 5-tallet i hvertfall.

Formue
Den reelle formuen vår har økt kraftig, med hele 157 415 kroner, siden 1. april! Mye av dette skyldes juniutbetalingene, og at bilkjøpet ble bedre enn vi hadde håpet på. Prognosene tilsier at vi kommer veldig nær en reell formuel på en halv million til nyttår.

Hittil fornøyd, i rute med årets mål, og det går fort fremover her.
Samtidig skjer det ting som medfører at vi må revurdere boligsituasjon kanskje tidligere enn vi hadde tenkt. En veldig god grunn til å fortsette å spare mye!

Ønsker alle lesere en riktig god ferie, og spesielt til de som av ulike grunner gjør som oss i år, har hjemmeferie! Det er jammen meg deilig!

3 kommentarer:

 1. Skulle ønske du oppdaterte mye oftere :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ser den, men det er ikke de helt store endringene fra en måned til den neste, så det ble litt kjedelig følte jeg. Er først over noen måneder at det faktisk synes godt at vi er på rett vei.

   Slett
  2. Jeg synes ikke det er kjedelig! Dere er kjempeflinke.

   Slett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.