torsdag 16. august 2012

Det beste i livet er gratis

Å nyte skogens ro er helt gratis.
Stadig blir jeg fortalt at "du må huske å leve litt også" fra folk som synes jeg har blitt vel gnien i det siste. Bare fordi jeg akkurat nå ikke har lyst til å legge igjen pengene mine på restauranter, dyre vinflakser, i kinosaler, på gymmen eller i interiørbutikkene, så betyr ikke det at jeg har sluttet å leve. Seriøst - jeg har puls fortsatt! Og mye mindre gjeld, og mer sparepenger, enn for få måneder siden. Nettopp fordi jeg har sluttet å bruke penger på unødvendig luksus. Og det er ikke som om jeg aldri skal gå ut å spise igjen - ever, men jeg forstår at for noen virker det å gi avkall på slikt i et helt år, eller gud forby - flere år, som en hel liten evighet. Dessuten blir det vel totalt 5 reiser i år (de fleste korte dog), det vil jeg absolutt kalle å leve litt oppi det hele.

"Dere må nyte tiden før dere får barn!"
Jada, vi gjør det. Men det behøver ikke koste penger å kose seg. Det å ha tid til hverandre, tid til å slappe av og en rimelig ansvarsfri hverdag (sammenliknet med når man blir foreldre) er faktisk helt gratis. Jeg setter ikke noe mindre pris på min kjære når vi lager en god middag hjemme heller enn å spise den ute. Eller når jeg kan ligge med hodet mitt i fanget hans og se på en billig leiefilm heller enn å sitte adskilt på kino. Nei, det er faktisk mye ved de rimelige løsningene som er bedre enn de dyre!

Turer i skog og mark, frisk luft, nyfisket fisk, lunsj ute i naturen, å se årstidene skifte... Jeg føler så absolutt at jeg lever, selv om jeg sparer penger samtidig!

Og neste gang jeg skal ut å spise på restaurant skal det være slik at jeg leser menyen fra venstre til høyre, med god samvittighet! Dere vet hva jeg mener, hvor mange må ikke først ta en titt på prisen før de bestemmer hva de vil spise eller hvilken vin de vil ha?

Nei, jeg lever i beste velgående, og er forundret over de som tydelig mener at luksusforbruk av penger er det som må til for å føle at man lever. Så jeg lever litt mindre fritt nå - slik at jeg kan leve mye friere om ikke lenge. Og underveis koser jeg med så absolutt med det livet har å by på av gratis glede!

4 kommentarer:

 1. Så sant :)
  Folk er kanskje ødelagt av all reklamen, som fremstiller alle som lykkelige bare de bruker penger.

  SvarSlett
 2. For et fint innlegg :) Ble veldig glad av å lese det. Følte meg nesten litt mer "levende" selv akkurat nå.

  -Låna-

  SvarSlett
 3. Tar du en tur på biblioteket, kan du også låne film helt gratis! ;-)

  SvarSlett
 4. sjørøverbukta har også gratis film og slikt til "utlån"

  SvarSlett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.