mandag 20. august 2012

Fjelltur på vandrehjem og budsjett

En helg med flott fjelltur overstått :)
Jeg har jo lovet meg selv å ikke bruke mer penger enn avsatt på mine to helgeturer i august, og den første gikk veldig bra rent økonomisk! Mest takket være reisefølge som fortsatt er student og heller ikke hadde noe i mot de rimelige løsningene. Her er hvordan vi gjorde turen billig, samtidig som det oppfylte alle krav til comfort:

  1. Rimelig overnatting. Høyfjellshotellet og Fjellståga/Vandrehjemmet lå bokstavelig talt et steinkast unna hverandre. 1 natt høyfjellshotell kr 1395,-, 1 natt i stort rom med eget bad og dusj på vandrehjem, kr 750,-. Vi bodde på vandrehjemmet, noe jeg også har gjort flere ganger før rundt om i norden, og som vanlig blir man så positivt overrasket! Overnatting akkurat like komfortabelt som på hotell, for kr 375,- per person. Flotte saker!! Og rommet var stort, med 2 senger + hems med soveplasser, så vi kunne faktisk bodd 3-4 personer der uten problemer.
  2. Bieffekt av rimelig overnatting: rimelige måltider. Vandrehjem har vanligvis et kjøkken tilgjengelig for gjestene, også der vi var. Så i stedet for den dyre middagen i hotellets restaurant, kjøpte vi mat på Kiwi nede i bygda og tok med oss. Noe så enkelt som litt lapskaus og flatbrød, som smaker helt perfekt på fjellet! Vi måtte jo varme den opp selv, men det klarte vi fint, hehe. Pris for middagen endte på ca 30 kr per person. 1 stk medbragt vinflaske, tilfeldigvis innkjøpt meget rimelig i utlandet tidligere i sommer, passet -ikke overraskende- veldig godt til lapskaus den kvelden. Seriøst, god venninne, varm mat og rødvin, det slår ikke feil, selv om det ikke kostet noe særlig!!
  3. Frokost, lunsj, turmatpakke osv kom også fra samme Kiwi-pose. Rundstykker og tube-pålegg, bananer, yoghurt, kvikklunsj og en juice-kartong. Holdt oss gående både opp og ned fjellet. Dermed var den eneste større utskeielsen en kro-middag lørdag til over 160 kr (mer enn all den andre maten til sammen etter at beløpet var delt!!), og helt ærlig så var lapskausen faktisk bedre!
  4. Pluss på ca 800 kr i bensin totalt, 400 på hver av oss (mer enn overnattingen faktisk), og det hele summerer seg opp til en utrolig rimelig tur. Ca 1400 kr har jeg brukt totalt, da inkl litt kaffe på veien, litt kontanter i lommeboka, vafler og småtteri. Det er ikke dårlig med tanke på at det inkluderer både overnatting OG bensin for hele turen!!
Og sist men ikke minst - vi hadde en herlig tur, flott vær, flott opplevelse, masse skravling! Hadde turen vært bedre om vi bodde på høyfjellshotell og spiste på restaurant? På ingen måte, for det er ikke det som betyr noe. Det ville ikke forandret utsikten fra fjelltoppen eller den gode følelsen av å treffe en venninne jeg ikke har sett på lenge!

Kan også legge til at jeg synes vandrehjem er en sterkt undervurdert overnattingsmulighet i dette landet! Jeg tror mange "etablerte" innbiller seg at det er bare for backpackere og studenter, men når vi er der treffer vi folk i alle aldre, med og uten barn, nordmenn og turister. Alle de som har oppdaget at vandrehjemmene kan by på minst like god overnatting som hotellene, til en brøkdel av prisen. For man MÅ ikke sove på sovesal, de fleste har enkeltrom, dobbeltrom og familierom også. Mange tilbyr rom med eget bad, det koster mer enn å dele bad, men blir allikevel mye rimeligere enn hotell. Absolutt å anbefale! Neste gang du skal på tur kan du jo sjekke om vandrehjem er et alternativ til hotell: http://hihostels.no/ I høysesong på populære steder lønner det seg å være tidlig ute med booking, spesielt av familierom osv som det er færre av. Men som vi vet - det lønner seg å planlegge ;)

På denne turen bodde vi på Kvitåvatn Fjellståge/Gaustadtoppen vandrehjem. Rent og pent, både rom, bad og kjøkken, veldig god service og smilende, gjestmilde eiere! Rett og slett toppkarakter fra oss!


Cheap...
Priceless!

1 kommentar:

  1. Enig med deg der!

    Vi sov alle mann (5) på et stort fint! firemannsrom i sommer, god plass til babyseng også. Suveren frokost til alle inkludert. Totalpris 820,-/natt Vi måtte hatt 2 hotellrom ellers og det hadde nok nærmet seg 3000.

    SvarSlett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.